1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. M/V İBRAHİM DEDE 77 GÖÇMENİ KURTARDI
M/V İBRAHİM DEDE 77 GÖÇMENİ KURTARDI

M/V İBRAHİM DEDE 77 GÖÇMENİ KURTARDI

Turkon Holding'e ait M/V İBRAHİM DEDE isimli konteyner gemisi, Sicilya açıklarında tekneleri batan 77 göçmeni kurtardı.

A+A-

Türkiye'den Amerika'ya gitmekte olan Turkon Holding'a ait 2000 konteyner yüklü, M/V İBRAHİM DEDE, Sicilya açıklarında tekneleri batan göçmenleri kurtardı. Yunanistan'ın güneyinden Sicilya'ya gitmekte olan göçmenlerin Sicilya açıklarında teknelerinin battığı, Yunan Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından yardım çağrısı yapıldığı bildirildi. Yardım çağrısını yanıtlayan M/V İBRAHİM DEDE, 49'u kadın, 19'u erkek, 16'sı ise çocuk, 77 göçmeni kurtardı.

İtalya'nın Sicilya Adası ile Yunanistan'ın Pylos kenti arasında bulunan bölgede denizde sürüklenen teknedeki 75 göçmen, Türk şirketi Turkon Line firmasına ait İbrahim Dede adlı gemi mürettebatı tarafından kurtarılarak Yunan makamlarına teslim edildi.


Turkon Line CEO'su Alkın Kalkavan, İzmir'den İspanya'nın Algeciras limanına konteyner taşıyan gemilerinin kaçak göçmenleri kurtardığını söyledi.


Kalkavan, Pylos'un 40 mil açıklarında öğleden sonra yaşanan olayda Yunanistan sahil güvenlik ekiplerinin Turkon Line'a bağlı İbrahim Dede gemisini bölgede bulunan ve sürüklenen tekne konusunda bilgilendirerek yardım istediğini kaydetti.


Gemi mürettebatının sürüklenen tekneye yaklaşarak, İtalya'ya gitmek isteyen Irak ve Suriye uyruklu 15 çocuk, 2 bebek, 12 kadın, 46 erkeğin bulunduğu toplam 75 kişiyi kurtardığını belirten Kalkavan, göçmenlerin bölgeye gelen Yunan sahil güvenlik ekipleri eskortluğunda Pylos limanına götürüldüğünü bildirdi.


Kalkavan, personellerinin teknedeki göçmenleri gemiye alarak ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade ederek, "İnsaniyet adına böyle bir davranışta bulunduk. Bu her armatörün yapması gereken bir davranış." şeklinde konuştu.

img_0889.jpg
img_0891.jpg
img_0901.jpg

img_0899.jpg


img_0902.jpgimg_0903.jpg
 

Bu haber toplam 4896 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.