1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. M/V Stardale gemisi Körfez için tehlike arz ediyor
M/V Stardale gemisi Körfez için tehlike arz ediyor

M/V Stardale gemisi Körfez için tehlike arz ediyor

Gemlik Körfezi'ne Haziran 2016'da gelen ve hukuki süreçten dolayı çalışmasına izin verilmeyen Demokratik Kongo Cumhuriyeti bandıralı "M/V Stardale" isimli genel kargo gemisi tehlike arz ediyor.

A+A-

Alınan bilgiye göre, Demokratik Kongo Cumhuriyeti bandıralı ve 84,78m uzunluğunda ki geminin, Türkiye'ye girmesiyle eski sahibi tarafından hukuki süreç başlatıldı ve geminin çalışması hukuki yolla engellendi. Bunun ardından gemide bulunan çalışanların da gemiyi terk etmesiyle geminin hareket kabiliyeti kalmadı.

Geçtiğimiz Haziran ayından bu yana hukuki sürecin devam ettiği geminin, olası bir fırtına durumunda karaya vurarak sahilde zarara yol açmasından endişe ediliyor. 1980 yılı yapımı ve 1836 GRT kapasiteli geminin ayrıca, körfezde bulunan başka gemilere çarpma riski taşıdığı ifade edilirken, ışıklarının yanmamasından dolayı, gece saatlerinde de kazaya sebebiyet verme olasılığı bulunduğu öğrenildi.

Gemlik açıklarında bekleyen geminin olası tehlikelere karşı Liman Başkanlığı ve Gemport Liman İşletmesi tarafından da sürekli izlendiği bilgisine erişildi.

stardale_teknikozellikleri.png

VİRA HABER | ViraHaber.com

Bu haber toplam 3144 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.