1. HABERLER

  2. LOJİSTİK

  3. Nakliyede Paylaşımlı Araç Dönemi, Karbon Emisyonunu Azaltacak!
Nakliyede Paylaşımlı Araç Dönemi, Karbon Emisyonunu Azaltacak!

Nakliyede Paylaşımlı Araç Dönemi, Karbon Emisyonunu Azaltacak!

Yerli online nakliye platformu Octovan, paylaşımlı araç seçeneğiyle taşımacılık sektöründe fosil yakıt kullanımını azaltmayı hedefliyor. 

A+A-

Sahip olunan bir kaynağın, ihtiyaç duyanların kullanımına açılmasına dayanan paylaşım ekonomisi, internetin yaygınlaşmasıyla birlikte etki alanını her geçen gün daha fazla genişletiyor. Türkiye’de ofis kullanımı, konaklama ve ulaşım gibi alanlarda sıklıkla tercih edilen bu gelir modelinden, şimdi de taşımacılık sektöründe karbon emosyonunu azaltmak amacıyla yararlanılıyor. WWF-Türkiye ve Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi işbirliğiyle hazırlanan “Türkiye için Düşük Karbonlu Kalkınma Yolları ve Öncelikleri” raporuna göre, Türkiye 2030 yılında karbon emisyonlarını, yüksek büyüme tahminleri içeren senaryo uyarınca %40, gerçekçi büyüme tahminine dayanan senaryoya göre ise %23 oranında azaltmayı hedefliyor. Bu kapsamda harekete geçen yerli online nakliye platformu Octovan, kullanıcılara paylaşımlı araç seçeneği sunuyor. Platform, bu sayede taşınacak eşyalarla ilgili talepleri ortak bir tarihte birleştirerek karbon emisyonunu artıran fosil yakıt tüketiminin azaltılmasına katkıda bulunuyor.

TAŞIMACILIK SEKTÖRÜ, DOĞAYA KARŞI SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMELİ

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Octovan kurucu ortağı Erhan Güneş, “İklim krizinin baş sorumlularından biri olan karbon salınımında petrol, mazot ve gaz gibi yakıtların kullanıldığı taşımacılık sektörü de büyük bir paya sahip. Nitekim araştırmalar da karbon emisyonlarının %40’ının trafikteki araçlardan kaynaklandığını gösteriyor. Octovan olarak, taşımacılık sektörünün doğaya karşı sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda, nakliye süreçlerinde sunduğumuz paylaşımlı araç seçenekleriyle, tek seferde 5 adet eşyanın taşınabilmesini ve eşyaların 7 gün içinde teslim edilmesini sağlıyoruz. Böylece sürdürülebilir dünya adına üzerimize düşeni yapmayı ve çağın ihtiyaçlarına uygun paylaşımlı ekonomi gibi modellerle sektöre örnek olmayı amaçlıyoruz” dedi.

TAŞINMAK İÇİN TEK TIKLA EKİP ORGANİZE ETMEK MÜMKÜN

Nakliye süreçlerini dijital platforma taşıyarak geliştirdikleri modelin ayrıntılarını da paylaşan Erhan Güneş, “Octovan olarak taşınma ihtiyacı olan insanlarla güvenilir nakliyecileri uzun aramalara ve pazarlıklara gerek kalmadan tek tıkla bir araya getiriyoruz. Hizmet kalitesini en iyi noktaya getirmek için, nakliye ekiplerinin gerekli evrak ve referanslarını yüz yüze görüşerek kontrol ediyor, özel eğitimler veriyoruz. Kullanıcı puanlama sistemiyle en iyi ekipleri belirliyor, talepleri yüksek puanlı ve referanslı ekiplere yönlendiriyoruz. Taşınmatik adını verdiğimiz hesaplama aracıyla kullanıcıların ortalama taşınma giderini öğrenerek herhangi bir sürprizle karşılaşmasının önüne geçiyoruz. Ek veya hatalı bir talep olmadığı sürece rezervasyon sırasında sistemden alınan fiyata sadık kalarak taşıma sürecini başlatıyoruz. Kredi kartıyla ödeme olanağı sunuyor, taşınma esnasında oluşabilecek zararların sorumluluğunu da biz üstleniyoruz” ifadelerini kullandı.   

Vira Haber

Bu haber toplam 3952 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.