1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. “Narcissus Bir Zamanlar” sergisi ziyarete açılıyor
“Narcissus Bir Zamanlar” sergisi ziyarete açılıyor

“Narcissus Bir Zamanlar” sergisi ziyarete açılıyor

Gemi Mühendisleri Odası (GMO) üyesi M. Emin Altan’ın “Narcissus Bir Zamanlar” adlı fotoğraf sergisi, Gemi Mühendisleri Odası’nın Tuzla’daki merkezinde bu akşam gerçekleştirilecek kokteylle ziyarete açılıyor.

A+A-

Sanayi devriminden sonra gelinen kaotik sürecin geride geride kalan izlerine odaklanmış fotoğraflar, Aral Çölü’nden Diyarbakır çöplüklerine, kuzey ormanlarında yaşanan çevre katliamından Detroit’in çöküşüne uzanan geniş bir coğrafyada çekildi.  

Belirgin müdahalelerle estetize edilmiş fotoğraflar gerçeklik algısının sınırlarında bir yer alıyor. Sergi, izleyici içinde yaşadığı dünyaya yabancılaşmasıyla yüzleşmeye davet ediyor. İçeriğiyle buluşamayan ‘güzel’ kavramı yeniden sorgulanıyor.

Bu akşam Tuzla'da gerçekleştirilecek organizasyonla kapılarını açacak olan sergi 21 Aralık Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek. 

M. Emin Altan kimdir?

GMO 833 sicil numaralı üyesi, 1962 Çanakkale doğumlu, gemi inşaat mühendisi ve fotoğrafçı. İstanbul’da yaşıyor. 1996 yılında fotoğrafı kendini ifade edebileceği alan olarak seçti ve 2002 yılında kadar yaratıcı sunum teknikleri arayışı içinde projeler üretti. Yurt içi ve yurt dışında sergiler açtı.

İFSAK ve Fotoğraf Vakfı çatısı altında Türk genç fotoğrafçıların uluslar arası fotoğraf çevreleriyle buluşmasına yönelik girişimlerde bulundu. Uluslar arası fotoğraf festivallerinin organizasyonu için çalıştı. 2002 yılında fotoğraf çekmeyi bıraktı.Yine bir Narcissus projesi ile 10 yıl aradan sonra fotoğrafa başladı. 

fts1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1384 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.