1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Narin: "Yunanistan'da kruz limanları, marinalara talip olacağız"
Narin: "Yunanistan'da kruz limanları, marinalara talip olacağız"

Narin: "Yunanistan'da kruz limanları, marinalara talip olacağız"

Global Liman CEO'su Saygın Narin, Yunanistan'ın 50 milyar euroluk özelleştirme paketinde iş ortakları Royal Carribean Cruse Line ile birlikte kruz limanları, marinalar ve kargo limanlarına talip olacaklarını bildirdi.

A+A-

TOBB Plaza'da gerçekleştirilen "Yunanistan'da Özelleştirme, Satın Alma ve İş Fırsatları" konulu toplantısında verilen arada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Narin, krizdeki Yunanistan'ın 50 milyar Euroluk özelleştirmeye hazırlandığını hatırlattı. Narin, "Yunanistan'da bir konsorsiyumla birlikte marinalara veya limanlara talip olacak mısınız?" şeklindeki bir soru üzerine, "Biz olacağız. Konsorsiyum da olabilir. Bizim Kuşadası'nda yabancı bir ortağımız var. Dünyanın en büyük ikinci kruz şirketi olan Royal Carribean Cruise Line. Onunla birlikte oluruz. Yatırım için daha hangi limanlar, ne şartlarda özelleştirilecek onlar şu aşamada çok belli değil. Burada kurz limanları, marinalara ve kargo limanları üçünü de düşüneceğiz" yanıtını verdi. Koç Holding'in turizm şirketi Setur'un şimdiden Yunanistan'da bir marina aldığını ve işlettiğini hatırlatan Narin, "Koç zaten ilk özelleştirmeyi aldı. Setur bir adada marina işletiyor" dedi.

"YUNANİSTAN'IN ENERJİ ŞİRKETİ PPC, PARÇA PARÇA SATILACAK"

Turcas İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Batu Aksoy da gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Yunanistan'daki özelleştirme programında Türk iş adamları için en avantajlı yatırım alanlarının enerji, turizm ve altyapı sektörleri olduğunu söyledi. Türkiye'nin enerji,turizm ve altyapı konusunda ciddi büyüme kaydettiğini belirten Aksoy, "Bizim işadamlarımız bu konuda ciddi tecrübe kazandılar. Bankalarımız da ciddi tecrübe sahibi oldu. Dolayısıyla turizm, enerji ve altyapı Türk işadamlarının çok iyi bildiği ve artık 'ana iş' denilebilecek bir sektör. O nedenle yurt dışına açılım açısından Yunanistan'daki özelleştirmeler, Türk işadamları açısından iyi bir potansiyel" dedi.
Yunanistan'ın enerjide hem üretim, hem dağıtım özelleştirmeleri olduğuna işaret eden Aksoy, "Türkiye'deki Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ) gibi Yunanistan'ın da devlet şirketi olan PPC var. Fakat, bu şirketin çok büyük olduğunu, dolayısıyla onu parça parça özelleştirmek istediklerini söylediler. Yunanistan'daki dağıtım özelleştirmesi çok küçük olabilir anacak, üretimde özellikle potansiyel olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Haberx

Bu haber toplam 910 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.