1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. NATO'dan Karadeniz'e çıkarma
NATO'dan Karadeniz'e çıkarma

NATO'dan Karadeniz'e çıkarma

Ukrayna krizine dair ateşkes beklentisine karşın NATO gemileri Karadeniz’e girmeye devam ediyor. 7 Eylül tarihine kadar NATO’y ait dört savaş gemisinin Karadeniz’e ulaşacağı bildirildi.

A+A-

Ukrayna krizine dair ateşkes beklentisine karşın NATO gemileri Karadeniz’e girmeye devam ediyor.  7 Eylül tarihine kadar NATO’y ait dört savaş gemisinin Karadeniz’e ulaşacağı bildirildi.  
Rus ajanslarının bildirdiğine göre, ABD, Fransa, İspanya ve Kanada’ya ait dört NATO gemisinin Karadeniz’e 7 Eylül tarihine kadar giresi bekleniyor.
 
Montrö Sözleşmesi’ne göre, Karadeniz’e kıyısı olmayan ülkelere ait savaş gemileri Karadeniz’de en fazla 21 gün kalma hakkına sahip. 
 
Bu arada NATO, Ukrayna’nın Polonya sınırında tatbikat yapmaya hazırlanıyor. 16-26 Eylül tarihlerinde düzenlenecek tatbikata 14 ülkeden yaklaşık bin askerin katılcağı, ABD tanklarının da tatbikatta yer alacağı açıklandı. 
 
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, NATO’nun Ukrayna krizi nedeniyle Doğu Avrupa’daki varlığını artırmaya hazırlandığını açıklamıştı. 
 
NATO’nun Doğu Avrupa’da "ne kadar süre gerekiyorsa o kadar" konuşlanacağını belirten Rasmussen, “Bunun nedeni NATO’nun birilerini koruyacak olması değil, tehditlerin çok daha somut hale gelmesi” demişti. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1157 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.