1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Neşe Aydın’ın ilk şiir kitabı okuyucularıyla buluştu
Neşe Aydın’ın ilk şiir kitabı okuyucularıyla buluştu

Neşe Aydın’ın ilk şiir kitabı okuyucularıyla buluştu

Şair Neşe Aydın’ın ilk şiir kitabı Aşk-ı Sükut, Dentur Avrasya’nın Sueda teknesinde düzenlenen gecede şiirseverlerle buluştu. Şair Neşe Aydın’ın ilk şiir kitabına ilgi yoğun olurken, biz de kendisiyle bir röportaj gerçekleştirdik.

A+A-

Şiir yazmaya nasıl başladınız ve ne zamandır şiir yazıyorsunuz?

Çocukluğumdan beri şiir yazıyorum. Kitap okumak ve şiir yazmak o günlerden beri bir tutku bende. Özel günlerde, bayramda seyranda şiir yazarak başladım bu işe. O zaman yazdığım şiirleri hala saklıyorum.

Kitap çıkarmaya nasıl karar verdiniz?

Aslında bu benim için bir hayaldi. Başlarda bu kadar ciddi şekilde düşünmüyordum kitap çıkarmayı. Fakat bu yaz bir rahatsızlık geçirdim. O hastalık, yaşamın çok önemli olduğunu anlamama sebep oldu. Bazı şeyleri yaşamadan anlayamıyorsunuz. Bu hastalık süreci sonrası kitap çıkarmaya karar verdim. Belki yaşamın değerini anlamam, hayatıma değerli bir kitap kazandırmak için beni iteklemiş olabilir.

sair-2.jpg

Babanıza yazdığınız şiir salonda herkesi duygulandırdı nasıl yazdınız o şiiri?

Babama çocukluğumdan beri düşkünlüğüm ayrıydı benim için. Annemi de babamı da tabii ki eşit seviyorum ama bunu herkes bilir babam benim için ayrıydı. Burada okuduğum şiiri kitap çıkarmaya karar verdikten sonra kitap için özel olarak yazdım. Babama birçok şiir yazdım ama bu babama en son yazdığım şiirdi.

sair-4.jpg

Kitabınızın isminin Aşk-ı Sükut olmasının sebebi nedir?

Ben konuşmayı çok seven bir insan değilim, belki de şiire yönelme sebeplerimden biri budur. Bazen çok fazla konuşup bir şeyler anlatsanız bile karşınızdakinin anladığı kadar konuşmuş olursunuz. O yüzden susmak bir erdemdir bence.

Şairlerden kendinize örnek aldığınız isimler var mı?

Nazım Hikmet’i ve üstad Necip Fazıl Kısakürek’i çok beğeniyorum. Onların şiirleri beni çok etkiliyor ve ruhumu besliyor. İkisi çok farklı dünya görüşlerine sahip olsa da bence ikisinin ortak noktası sevgi. Bence şiirin ve şairliğin ortak noktası da sevgidir. Sevginin verdiği güç insanları ayakta tutar ve birbirine yakınlaştırır. Ben de hayatım boyunca sevginin her şeyin üstünden gelebileceğine inandım.

Şiirlerinizi yazarken nelerden besleniyorsunuz?

Bu kitabımda aşk temasını ön plana çıkarttım. İçinde yaşanmışlıklar da var şiirlerimin. Ben eskiye çok büyük bir özlem duyuyorum eski eşyalar, eski dönemler böyle şeyleri incelemek okumak benim ruhumu besliyor. Aslında ilhamın ne zaman geleceği de pek belli olmuyor. Ben ilham geldiği zaman unutmayayım diye şiirleri oğluma mesaj atıyorum. Birgün rüyamda şiir yazdığımı gördüm ve gece üç buçukta kalkıp rüyamda yazdığım şiiri uyku sersemi kaydetmişim, sabah kalktığım da hatırlamıyordum o şiiri yazdığımı görünce çok şaşırmıştım.

Devamı gelecek mi kitaplarınızın?

İnşallah devamı gelecek kitapların. İkinci kitabın daha tasavvufi olmasını istiyorum. Bu kitapta yazdığım tarzda şiirler olmayacak pek. Öyküyle şiir arası bir tarz diyebilirim bunun için. Bugün burada böyle güzel bir ilginin olması da beni çok sevindirdi ve yeni kitabım için de ayrıca heveslendirdi.

O zaman röportajı sizin dizelerinizle bitirelim

SUSTUM

Ben sustum!

İçimdeki sessiz çığlıkları duyan bir tek o var.

Yaradan var ve onun adaleti var.

İşte o gün,

Arşa çıkacak feryadım.

sair-7.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 9035 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.