1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Nesli tükenme riski olan orfoz balığı liman mendireğinde
Nesli tükenme riski olan orfoz balığı liman mendireğinde

Nesli tükenme riski olan orfoz balığı liman mendireğinde

Grafiti sanatçıları İbrahim Kurtuluş ve Recep Onur Bayramoğlu, nesli tükenme tehlikesi altında bulunan orfoz balığını, Antalya'nın Kaş ilçesinde limanın mendireğine çizdi.

A+A-

Grafiti sanatçıları İbrahim Kurtuluş ve Recep Onur Bayramoğlu, WWF-Türkiye için nesli tükenme tehlikesi altında bulunan orfoz balığını, Antalya'nın Kaş ilçesinde limanın mendireğine çizdi.

İbrahim Kurtuluş, yaptığı açıklamada, çalışmayı WWF-Türkiye'nin talebi ve Kaş Belediyesinin desteği doğrultusunda gerçekleştirdiklerini söyledi. Bayramoğlu da mendirek duvarına orfoz resmi çizerken, sprey ve yağlı boya kullandıklarını anlattı.

WWF-Türkiye Doğa Koruma Sorumlusu Yaprak Arda, Uluslararası Doğa Koruma Birliğinin (IUCN) Kırmızı Listesi'nde "durumu tehlikede" olarak belirtilen orfozun tüm sularda avlanması, toplanması, gemilerde bulundurulması, karaya çıkarılması, nakledilmesi ve satılmasının yasaklandığını kaydetti.

Arda, düzenleme ile sayıları azalan orfoz stoklarının iyileştirilmesinin amaçlandığını dile getirerek, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hayata geçirilen yasak, 1 Eylül2016'dan 31 Ağustos 2020'ye kadar uygulanacak. Akdeniz ve yerel ekonomi için çok önemli olan orfozun neslinin devam etmesi için bu yasağa uyulması gerekiyor." dedi.

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer de Kaş'ta orfozun yaşam alanları bulunduğunu anımsatarak, WWF-Türkiye'nin orfoz neslinin korunması ve iyileştirilmesi konusunda, Kaş Limanı'nda sanatçılar ile gerçekleştirdiği çalışmanın farkındalık yaratacağına inandığını dile getirdi.

Bu haber toplam 5862 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.