1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Norveç ve İspanya birbirini suçluyor
Norveç ve İspanya birbirini suçluyor

Norveç ve İspanya birbirini suçluyor

Norveç, 8 Kasım'da bir petrol tankeri ile yapılan çarpışmadan sonra batan KNM Helge Ingstad fırkateyni  için İspanyol tersanesi Navantia'yı suçluyor. Norveç Kaza Soruşturma Kurulu geminin tasarımında "kritik" bir arıza tespit ettiğini iddia ediyor.

A+A-

Navantia, raporun resmi olarak tebliğ edilmediğini ve soruşturmada yer almadığını söyledi. İspanyol askeri uzmanları Norveç’in iddialarını sorguluyor ve kazaların ihmalden kaynaklandığını vurguluyor. Kurulun ön raporunun ekinde, başarısızlığın KNM Helge Ingstad'ın “su geçirmezliği” ile ilgili olduğu belirtiliyor.

Tersane sözcüsü, "Raporla ilgili resmi bir iletişimimiz yok, olası nedenler konusunda herhangi bir istişarede bulunulmadı, herhangi bir yargıya katılmadık" dedi ve "Navantia, Norveç Donanması ile işbirliği yapmak için başından beri ne gerekiyorsa teklif etti " diye ekledi. Sözcüye göre, "tasarım tüm sertifikalara uygunr ve askeri gemilere uygulanan sızdırmazlık koşullarını yerine getirildi.

NATO'nun 25 Ekim - 7 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Trident Juncture 2018 askeri tatbikatına katılarak Kuzeybatı Norveç'teki Haakonsvern üssüne dönmekte olan Norveç Donanmasına ait KNM Helge Ingstad firkateyni ile bir  petrol tankerinin Bergen şehri açıklarında çarpışması sonucu 7 kişi yaralanmıştı.

Vira Haber

Bu haber toplam 6648 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.