1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Norveçli dev firma Türkiye'ye geliyor
Norveçli dev firma Türkiye'ye geliyor

Norveçli dev firma Türkiye'ye geliyor

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi, Norge markasıyla Türkiye'yi Norveç somonuyla tanıştırıyor.

A+A-

Norveç deniz ürünlerine ilgi Türkiye’de her geçen gün artıyor. Türkiye ile Norveç arasındaki Norveç deniz ürünleri ticaret hacmi 2013 yılında 69 milyon Euro’nun üzerine çıktı. Son 4 yılda iki ülke arasındaki ticaret hacmi değer olarak yüzde 80 büyüdü.

Türkiye’de ortalama yıllık kişi başı balık tüketim miktarı sadece 8 kg civarında. Türkiye’yi stratejik pazar olarak gören Norveç Deniz Ürünleri Konseyi, Norge markasıyla Türkiye’yi sağlıklı, lezzetli, besleyici ve gerçek Norveç somonu, uskumru, ringa ve morina balığı ile buluşturuyor.

Norveç’in temiz ve soğuk suları, balıklara eşsiz bir lezzet ve besleyicilik katıyor. En kuzeyde yer aldığı için dünyanın en temiz ve sağlıklı somon, uskumru, ringa ve morina gibi balıklar bu güzel İskandinav ülkesinde yetişiyor. Norveç’te 6 bin 214 balıkçı teknesi bulunuyor. Ülkede 9 bin 825 kişinin ilk mesleği, 2 bin 226 kişinin ise ikincil mesleği balıkçılık.

Deniz ürünleri yetiştiriciliğinde dünya lideri olan Norveç, bunun için önemli yatırımlar yapıyor. Çok sıkı sağlık kurallarının uygulandığı ülkede, güvenliğin sağlanması ve sanayinin gelişmesi için sürekli çalışmalar yapılıyor. Her yıl 18 milyon dolardan fazla bir fon devlet tarafından balık yetiştiriciliğiyle ilgili araştırma ve geliştirmeye ayrılıyor.

Türkiye dahil dünyada 130 ülkeye balık ürünü ihraç eden Norveç deniz ürünleri her gün 36 milyon öğünde tüketiliyor. Hafta sonu ise bu rakam iki katına çıkıyor.

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1239 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.