1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Nükleer Enerji denizi ısıtmıyor
Nükleer Enerji denizi ısıtmıyor

Nükleer Enerji denizi ısıtmıyor

Türkiye'ye kurulacak nükleer santral ile ilgili yapılan açıklama iddialara açıklık getirdi.

A+A-

Mersin Akkuyu ’daki Nükleer Santral için beklenen ‘Çet Raporu’nun sunulduğunu belirten Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız , “Deniz suyu sıcaklığının artacağı söyleniyor. Halbuki deniz suyu sıcaklığıyla alakalı Fransa’da 14 tane Nükleer Santral hemen suyun yanında ama hiçbiri oradaki suyun sıcaklığını artırmıyor” dedi.

Enerji Bakanı Yıldız, Doğalgaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Ömer Cihat Vardan ve beraberindeki heyetinde Bakanlık binasında kabul etti.

Burada basının sorularını cevaplayan Bakan Yıldız, Nükleer Santrallerin doğaya söylendiği gibi zarar vermediğini ve bu konuda vatandaşların müsterih olması gerektiğini vurguladı.

Nükleer Santrallerin deniz suyunu ısıttığına dair endişelere cevap veren Enerji Bakanı, “Oradaki canlı varlıkların hepsini bizim düşünmemiz lazım. Bir kısım fok balıklarının piyasada kullanılmasını onaylamıyorum. Kaldı ki Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın deniz suyu sıcaklığıyla ilgili ciddi yönetmelikleri var. Biz bu yönetmeliklere göre adım atacağız.” diye konuştu.

virahaber.com

Bu haber toplam 1129 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.