1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ODTÜ Deniz bilimiyle tanışıyor
ODTÜ Deniz bilimiyle tanışıyor

ODTÜ Deniz bilimiyle tanışıyor

ODTÜ Mersin'in Erdemli ilçesinde bulunan Deniz Bilimleri Enstitüsü tarafından, üniversitede eğitimine devam eden lisans öğrencilerini deniz bilimleri ile tanıştırmak amacıyla kış okulu açıldı.

A+A-

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) Mersin'in Erdemli ilçesinde bulunan Deniz Bilimleri Enstitüsü tarafından, üniversitede eğitimine devam eden lisans öğrencilerini deniz bilimleri ile tanıştırmak amacıyla kış okulu açıldı.

Açılan kış okuluyla ilgili bilgi veren Deniz Biyolojisi ve Balıkçılık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zahit Uysal, "ODTÜ Deniz Bilimleri Kış Okulu'nun ana hedefi üniversitemizin öğrencilerine deniz bilimlerini tanıtmak, denizlerimizin dolayısıyla doğanın korunması ve ülke gelişimindeki önemini anlatmak, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü'nde gerçekleştirilen araştırmalar hakkında bilgi vermektir" dedi.

Kış okulu kapsamında öğrencilere kuramsal ve uygulamalı dersler verileceğini belirten Uysal, "Kış okulunda, üniversitemizin fen bilimleri ve mühendislik bölümlerinde okuyan lisans öğrencileri, denizlerin temel fonksiyonları ile ilgili kavramlar ile tanıştırılarak deniz bilimlerinin fizik, kimya, jeoloji ve biyolojiyi kapsayan temel konularında bilgilendirilecek, lisansüstü eğitim olanaklarını ve geleceklerini belirlemeleri gereken bu dönemde, öğrencilere araştırma yapabilecekleri yeni alanlar tanıtılacaktır" diye konuştu.

Eğitimlerde enstitünün "Bilim-2" adlı araştırma gemisi ve laboratuvarlardan aktif olarak yararlanılacağını da ifade eden Uysal şunları kaydetti:

"Sonuç olarak Türkiye'de deniz bilimleri üzerine lisans düzeyinde eğitim olmadığından üniversite öğrencileri arasında çok tanınmamaktadır. Kış okulunun hedefi bu alanda eğitimine devam etmek isteyebilecek öğrencileri daha lisans eğitimleri sırasında bilinçlendirmektir. Bu sayede dünyada çok önemli bir yere sahip olan deniz bilimleri alanında yeni araştırmacı ve bilim insanı kazanılması amaçlanmaktadır."

ottu.jpg

virahaber.com

Bu haber toplam 866 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.