1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Öğrencilerin karne heyecanı
Öğrencilerin karne heyecanı

Öğrencilerin karne heyecanı

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisedeki yaklaşık 16 milyon öğrenci, bugün karne alacak.17 Eylül 2012′de başlayan 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk yarısı bugün sona eriyor.

A+A-

Aliağa’da da 4+4+4 zorunlu eğitim sistemi kapsamında, 2012 -2013 Eğitim Öğretim yılı 1. Dönemi başarıyla tamamlandı. İlçe okullarında eğitim öğretim gören 13020 öğrenciye velilerinde katılımıyla karne ve başarı belgeleri dağıtılacak. Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre İlçe genelinde, 777 öğretmen ve 13020 öğrenci yarıyıl tatiline girecek.

KARNE TEK BAŞINA BAŞARI YA DA BAŞARISIZLIĞIN BELGESİ DEĞİLDİ

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen yarıyıl tatil mesajında karnenin tek başına başarı ya da başarısızlığın bir belgesi olmadığına dikkat çekilirken, öğrenci velilerinin başarısı düşük olan öğrencilerin okullarında rehberlik servisleriyle işbirliği ve başarıyı artırma çalışmaları içerisinde bulunulmaları gerektiği belirtildi. Yapılan açıklamada anne ve babaların her çocuğun farklı bir kişilik olduğunu unutmamaları ve çocuklarını başka çocuklarla kıyaslamamaları konusunda duyarlı olmaları gerektiği vurgulandı.

2.DÖNEM 11 ŞUBAT 2013 PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLAYACAK

Ülke genelinde 831 bin 148 öğretmen ve yaklaşık 16 milyon öğrenci iki haftalık yarıyıl tatilinin ardından 11 Şubat’ta ders başı yapacak. Eğitim öğretim yılının ikinci yarısı 14 Haziran 2013′te sona erecek. İkinci dönem ise ortaokul öğrencileri ve lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınav takvimine göre, 8. sınıflar için Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı 8 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflar için ise 9 Haziran Pazar günü yapılacak. Lise son sınıf öğrencileri, üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı için 24 Mart Pazar günü ter dökecek. Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) ise 22-29 Nisan tarihleri arasında başvuru yapılabilecek. Sınavlar, 15-16 Haziran ve 22-23 Haziran tarihlerinde 5 oturumda gerçekleştirilecek.

yarin_karne_gunu_n.jpg

virahaber.com


BİZİ TAKİP EDİN

Facebook: http://www.facebook.com/TayfAjans
Twitter: https://twitter.com/virahabercom

Bu haber toplam 933 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.