1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Okyanus atıklarından ayakkabı üretilecek
Okyanus atıklarından ayakkabı üretilecek

Okyanus atıklarından ayakkabı üretilecek

Okyanus kirliliği ile mücadeleyi esas alan Parley for the Oceans isimli kuruluşla işbirliği yapan Adidas Okyanus atıklarıyla üretilmiş bir ayakkabının tanıtımını yaptı.

A+A-

 Adidas, okyanus kirliliğiyle mücadeleyi hedefleyen Parley for the Oceans isimli kuruluşla işbirliği yaparak, 3 boyutlu yazıcı yardımıyla okyanus atıkları kullanılarak üretilmiş bir ayakkabı modeli tanıttı.

Prototip, Birleşmiş Milletler İklim Görüşmeleri çerçevesinde düzenlenen “Parley for the Oceans x COP21 – Okyanuslar. İklim. Hayat.” başlıklı etkinlik öncesinde tanıtıldı. Ayakkabının üst kısmı okyanus plastiğinden, ara tabanıysa üç boyutlu yazıcı yardımıyla şekillendirilen geri dönüştürülmüş polyester ve balık ağlarından oluşuyor. Adidas, geçen ay, üç boyutlu basım teknolojisiyle ilgili ilk girişimi olan Futurecraft 3D‘yi tanıtmıştı.

Adidas Grubu Yönetim Kurulu üyesi Eric Liedtke, doğa dostu ayakkabının tanıtımı ve BM COP21 İklim Zirvesi’yle ilgili şunları belirtti: “Dünya liderlerinin bir anlaşmaya varmaya çalışması harika ama bize yapmamız gerekenin söylenmesine ihtiyaç duymamalıyız. Sektör artık yukarıdan talimat beklemeyi göze alabilecek durumda değil. Parley for the Oceans ile beraber, sporcular için yeni sürdürülebilir materyaller ve buluşlar üretmek için girişimlere başladık. Plastik okyanus atıklarıyla üretilmiş bu ayakkabı bize, eğer istersek sektörün standartlarını değiştirebileceğimizi gösteriyor. Sektördeki herkesi bir araya getirmeli ve küresel sorunlar için sürdürülebilir çözümler üretmeliyiz.”

Parley for the Nations’ın kurucusu Cyrill Gutsch ise sonuçtan memnun. “2015 bizim yılımız, okyanusların yılı. Okyanuslar konusu başarılı bir şekilde COP21 İklim Görüşmeleri’ne dahil oldu. Sualtı yaşamı korumak, Birleşmiş Milletler’in 14’üncü kalkınma hedefi haline geldi. Şu an politik iyi niyet çerçevesinde, söylenenleri icraata dökme zamanı. Bu nedenle Parley’nin amacı, değişim yaratmak için alandaki bilgiyi güncellemek, vizyonunu yansıtmak ve işbirliği kurmak.”

Ayakkabının piyasaya çıkış tarihiyse henüz belli değil. Liedtke, şimdilik amaçlarının prototipi tanıtmak ve tamamlamak konusunda kendilerini teşvik etmek olduğunu söylüyor. Doğa dostu ayakkabı henüz prototip aşamasında olsa da ayakkabı sektöründe teknolojiyle sürdürülebilirliğin birlikte kullanımına öncülük etmesi nedeniyle önemli bir girişim.

ViraHaber

Bu haber toplam 1760 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.