1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Okyanuslardaki çöp adası Türkiye’den daha büyük
Okyanuslardaki çöp adası Türkiye’den daha büyük

Okyanuslardaki çöp adası Türkiye’den daha büyük

Denizlerimizin ve su kaynaklarımızın korunması için 23 yıldır çalışan TURMEPA, Plastic Oceans Foundation ile işbirliği yaparak ‘’A Plastic Ocean" belgeselini İstanbul Üniversitesi’nde gençlerle buluşturuyor.

A+A-

Günümüzde göz ardı ettiğimiz plastik sorunu, gün geçtikçe katlanarak büyüyor ve yaşayan tüm canlıları derinden etkiliyor. Plastikler aynı zamanda dünya üzerindeki oksijenin yüzde 50-70’ini üretip, karbondioksit emilimini sağlayan fitoplanktonları ve deniz çayırlarını da etkileyerek, nefesimizi kesiyor.

Plastic Oceans Foundation, plastiğin dünyamıza verdiği zararı geniş kitlelere duyurmak adına 4 yılda, 20 farklı lokasyonda deniz ve okyanusların durumunu inceleyerek "A Plastic Ocean" adında bir film çekti. Film, 19 Ocak 2017’den itibaren dünyanın dört bir yanında gösterilmeye başlandı. 

Denizlerimizin ve su kaynaklarımızın korunması için 23 yıldır çalışan TURMEPA, Plastic Oceans Foundation ile işbirliği yaparak bu çarpıcı belgeseli İstanbul Üniversitesi’nde gençlerle buluşturuyor. TURMEPA, yarın (13 Aralık Çarşamba günü) saat 13.30’da Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda ücretsiz olarak gerçekleşecek bu film gösterimi ile üniversiteli gençlerimizi plastiklerin zararları konusunda bilgilendirmeyi ve gelecek nesillere liderlik yapacak bu gençlerin çevreye karşı daha duyarlı olmasını sağlamayı hedefliyor.

Film, bugüne kadar Blue Ocean Film Festivali, Sedona Uluslararası Film Festivali, Colorada Çevre Filmleri Festivali gibi festivallerde en iyi çevre ödülünden en iyi belgesel ödülüne kadar birçok kategoride ödül kazandı. Ayrıca birçok ülkede festivallerden özel gösterimlere, okullardan müzelere ve konsolosluklara kadar birçok platformda gösterildi. Yıl boyunca da dünyanın farklı yerlerinde gösterimler devam edecek.

Vira Haber

Bu haber toplam 9231 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.