1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ölüm yolculuğuna çıkan 57 kişi kurtarıldı
Ölüm yolculuğuna çıkan 57 kişi kurtarıldı

Ölüm yolculuğuna çıkan 57 kişi kurtarıldı

Lastik botla Yunanistan’ın Midilli Adasına geçmek için adeta ölüm yolculuğuna çıkan bir bebek, 26’sı çocuk 57 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı TCSG 8 botu tarafından olası bir facia yaşanmadan kurtarıldı.

A+A-

Balıkesir’in Gömeç ilçesi açıklarında lastik botla Yunanistan’ın Midilli Adasına geçmek için adeta ölüm yolculuğuna çıkan bir bebek, 26’sı çocuk 57 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı TCSG 8 botu tarafından olası bir facia yaşanmadan kurtarıldı.

Balıkesir ili Gömeç ilçesi Karatepe önlerinde lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen Sahil Güvenlik Komutanlığının yüzen unsurları tarafından tespit edildi. Görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu lastik bot içerisindeki 56 Suriye uyruklu ve 1 Filistin uyruklu 11’i kadın, 27 çocuk olmak üzere toplam 57 düzensiz göçmen kurtarıldı. 20 kişi kapasiteli bota 57 kişinin bindirilmesi ise adeta ölüm yolculuğu olarak nitelendiriliyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri yaptıkları çalışma ile olası bir facianın da önüne geçmiş oldular. Kurtarılan 57 düzensiz göçmen daha sonra Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi Küçükkuyu limanında karaya çıkartılarak gerekli işlemlerinin yapılması için yetkililere teslim edildiler.

Vira Haber

Bu haber toplam 4647 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.