1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ora. Bülent Bostanoğlu'nun görev süresi uzatıldı
Ora. Bülent Bostanoğlu'nun görev süresi uzatıldı

Ora. Bülent Bostanoğlu'nun görev süresi uzatıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura Toplantısı'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komut kademesi belli oldu. Genelkurmay Başkanlığı'na, görev süresi dolan Necdet Özel'in yerine Hulusi Akar getirildi.

A+A-

Kara Kuvvet Kuvvetleri Başkanı Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı  Abidin Ünal oldu. Deniz Kuvvetleri Komutanı olan Bülent Bostanoğlu'nun da görev süresi uzatıldı. Jandarma Genel Komutanlığı'na ise Galip Mendi getirildi.

Yeni Genelkurmay Başkanı olan Hulusi Akar, 2002’den bu yana İstanbul ve Ankara’da görev yaptı. Akar, iki büyük kent dışındaki son görevini tuğgeneral rütbesiyle önce Tunceli, daha sonra Napoli’de yapmıştı. Akar’ın hükümetle iyi ilişkiler içinde olduğu belirtiliyordu.

Hulusi Akar’dan boşalan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na getirilen Salih Zeki Çolak, TSK’da en sevilen komutanlardan biri olarak dikkati çekiyor. Çolak, PKK ile mücadele kapsamında en kritik noktalardan biri olan 7. Kolordu Komutanlığı görevindeki başarısıyla dikkati çekerek, orgeneralliğe birinci sıradan terfi edilmişti.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’ün görev süresinin, geçtiğimiz yıl değiştirilen TSK Personel Kanunu’nun 49/i maddesi gereği birer yıl uzatılması bekleniyordu ancak, Öztürk'ün yerine, Eskişehir’deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal getirildi.

Jandarma Genel Komutanlığı'na atanan Orgeneral Galip Mendi, Suriye’deki iç karışıklığın başladığı yıl sınır hattından sorumlu 2. Ordu Komutanlığı’ndaki performansıyla dikkati çekmişti. Korgeneral rütbesiyle de aynı bölgeden sorumlu 8. Kolordu Komutanı olarak hizmet veren Mendi, önümüzdeki yıl emekliye ayrılacak.

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1381 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.