1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Ordulular ‘Kruvaziyer limanı şart’ diyor
Ordulular ‘Kruvaziyer limanı şart’ diyor

Ordulular ‘Kruvaziyer limanı şart’ diyor

Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Ordu’nun turizm pastasından pay alabilmesi için kruvaziyer limanının şart olduğunu açıkladı.

A+A-

Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Kruvaziyer Limanı’nın Ordu’da hayata geçmesi durumunda turizme büyük katkılar sağlayabileceğini dile getirdi.

Trabzon’da Kruvaziyer Limanı olduğunu söyleyen Toparlak, şuan için kriterler uygun olmamasına karşın Ordu’ya da Kruvaziyer limanın yapılmasının kazançlı olabileceğini ifade etti.

“Altyapımız müsait değil”

Kruvaziyer turizmi sayesinde bir gemiyle 2 bin kişinin birden şehre gelebildiğini hatırlayan Toparlak; “Kruvaziyer Liman, bizim için çok önemli bir unsur. Çünkü Kruvaziyer turizmine katılan bütün herkes gittikleri şehirlere gemilerle 2 bin kişi bir anda gidiyor. Tabiri caizse abat ediyorlar. Dolayısıyla bizim Kurvaziyer için altyapımız şuanda müsait değil. Onun kriterleri var.

Kruvaziyer limanlarının en az 14 metre derinliği olması lazım. O kriterleri yerine getirdiğimizde son dönemlerde son iki yıldır hem dünya da hem de bizde kruvaziyer turizminde düşüş var. Daha önce Trabzon’a 2014 yılında 42 kruvaziyer gemisi yanaşmış. O gemiler buradan Sinop’a yanaşıyor. Kruvaziyer limanı olmadığı için Sinop’tan buraya uğramadan direkt geçiyorlar. Onu hayata geçirebilirsek, Ordu’daki turizme çok ciddi katkı sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

Vira Haber

Bu haber toplam 4436 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.