1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Orestiada Büyükada'ya geliyor
Orestiada Büyükada'ya geliyor

Orestiada Büyükada'ya geliyor

Adalar Belediyesi İstanbul'un kültürel ve tarihi çeşitliliğini yansıtan Prens Adaları'na ait "Adalar Kültür ve Sanat Festivali"nin ilkini düzenliyor.

A+A-

Adalar Belediyesi, 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, İstanbul'un kültürel ve tarihi çeşitliliğini yansıtan Prens Adaları'na ait "Adalar Kültür ve Sanat Festivali"nin ilkini düzenliyor. Festival bu yıl 16-17-18 Temmuz 2010 tarihlerinde Büyükada'da gerçekleştirilecek.

Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada, Sedefadası, Sivriada, Yassıada, Kaşıkadası ve Tavşan Adası adlı 9 adadan oluşan İstanbul'un Prens Adaları "1. Adalar Kültür ve Sanat Festivali"ne Yunanistan'ın Orestiada şehrinden gelecek olan sanatçılar da katılacak. Ana mekan olarak, Büyükada Vapur İskelesi ve Deniz Otobüsü İskelesi'nin önündeki büyük alanın kullanılacağı festival kapsamında, Orestiada'dan gelen 30 kişilik "Laogrifiko Musio Orestiadas", Berk Özbek, Çelik Kasapoğlu, Dünya Kızılçay, Buzuki Orhan Osman, Apostrophe Rock Grubu ve TRT İstanbul Hafif Müzik ve Caz Orkestrası bir konser verecek. Nikos Maginos'un "Adalar ve Edebiyat" konulu fotoğraf sergisi de kaçırılmaması gereken bölümlerinden.

 

Yenişafak

Bu haber toplam 871 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.