1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Organizasyon Mersin'in miladı olacak
Organizasyon Mersin'in miladı olacak

Organizasyon Mersin'in miladı olacak

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, en büyük, görkemli ve zengin Akdeniz Oyunlarını gerçekleştireceklerine inandığını söyledi.

A+A-

Güzeloğlu, Valilik Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısında, Mersin'in sadece bir sektörle sınırlandırılamayacak kadar dinamik bir şehir olduğunu belirtti. Mersin'in uluslararası alanda spor merkezi haline geleceğine işaret eden Güzeloğlu, “Uluslararası alanlara açılabilmek için büyük gayret gösteriyor ve bu bilinçle hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu hafta içinde Akdeniz Oyunları Uluslararası Komite Başkanı ve üyeleri Mersin'e geliyor. Mersin'de çok geniş bir katılımla Akdeniz Oyunları anlaşmasını imzalayıp, bayrağı devralacağız. Bugüne kadar yapılmış en büyük, görkemli ve zengin Akdeniz Oyunlarını yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Organizasyon sayesinde farklı medeniyetlerin buluşturulacağını dile getiren Güzeloğlu, şöyle devam etti: “Tarım, turizm ve lojistik yapılarıyla anılan Mersin, 2013'te sporla da anılan bir kent olacak. Bu oyunlar Mersin'e değer katacağı gibi, Akdeniz Oyunlarına da değer katacak. Çünkü, kentimizde yapılacak organizasyon, bilinenlerden çok daha kapsamlı olacak. Mersin, önümüzdeki dönemde, yapılacak tesislerle ülkenin spor kenti haline gelecektir. Çalışmalarımızı, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapacak şekilde planlamakta ve tasarlamaktayız. Üniversitemizde 6 bin kişilik oyunlar köyü kurulacak. Akdeniz Oyunları sonrasında da kongre ve organizasyonlarda bu çalışmalarımız mükemmel bir altyapı oluşturacak.”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da organizasyonun yapılacağı tarihin Mersin'in miladı olacağını söyledi. Mersin'de güzel gelişmelerin yaşandığını, 2013 Akdeniz Oyunları ile de bunun ivme kazanacağını vurgulayan Özcan, “Yapılacak çalışmalar sayesinde Mersin, evliliğe hazır hale gelmiş bir gelin gibi olacak” dedi.


2013 Akdeniz Oyunlarının Mersin'e verilmesiyle kentteki spor tesisi eksikliğinin de kısa sürede tamamlanacağının altını çizen Özcan, şöyle konuştu: “2013 Akdeniz Oyunlarına şehrimizi hazır hale getirebilmek için bir program yaptık. Doğalgaz çalışmalarıyla tahrip edilmiş yolları ve kaldırımları organizasyon tarihine kadar hazırlamak ve misafirlerimize pırıl pırıl bir şehir sunmak istiyoruz. Bunun için de kaynak arama ve proje çalışmalarına başladık.”

Basın toplantısında, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut'un yanı sıra bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de hazır bulundu.

AA

Bu haber toplam 840 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.