1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "OSB için gerekeni yaptık”
"OSB için gerekeni yaptık”

"OSB için gerekeni yaptık”

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO)’nda düzenlenen 700’ncü Gün Değerlendirme Toplantısı’na YTSO Başkanı Celal Özel’in Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konusunda ki açıklamaları damga vurdu.

A+A-

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO)’nda düzenlenen 700’ncü Gün Değerlendirme Toplantısı’na YTSO Başkanı Celal Özel’in Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konusunda ki açıklamaları damga vurdu.

Özel YTSO’nun Gemi İhtisas OSB konusunda fikir değiştirdiği açıklamalarına, “Fikir değiştirmedik yapılması gerekeni yaptık” sözleri ile cevap verdi.

YTSO tarafından her 100 günde bir düzenlenen değerlendirme toplantılarının 7’ncisi YTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantı öncesi kendisine Gemi İhtisas OSB konusunda yöneltilen soruları cevaplandıran YTSO Başkanı Celal Özel başından beri Gemi İhtisas OSB’nin yer seçiminin yanlış olduğunu dile getirdiklerini ve bu anlamda her hangi bir fikir değiştirmenin söz konusu olmadığını söyledi.

Ancak bakanlığın kararları gereği daha önceden onayları verilen Gemi İhtisas OSB’nin müteşebbis heyetine üye vermek zorunluluğunun bulunduğunu dile getiren Özel, “Ticaret ve Sanayi Odası her türlü yatırımı destekleyen bir kurumdur. Zaten kurulma amacı da budur. Gemi İhtisas OSB ile ilgili 2009 Ocak ayında biz daha göreve gelmeden önce oda kanalıyla ilgili dernekle beraber valiliğe söz konusu bölgede OSB kurulması ile ilgili başvuru yapılmış. Bu süreçte herkes bunun kurulması için onay vermiş. Gerçi YTSO bu yer tespit komisyonunun içerisinde bulunan bir kurum değil. Yasalar da bunu mümkün kılmıyor zaten. Ama burası ile ilgili tüm kurumlardan onay da verilmiş. Gerekli organlardan geçmiş. Askıya çıkmış ve askı süresince her hangi bir tepki ve itiraz da gelmemiş. Bunun üzerine bakanlıkta oda ve ilgili derneğin talebine göre OSB’nin kurulması için onayı vermişler. YTSO’ya da bunun tüzel kişilik kazanması için müteşebbis heyete üye verin demişler. Bizim şu anki durumumuz bu. Hiçbir şekilde hayır deme falan gibi bir lüksümüz yok. Yalova’da bir tersaneler bölgesi var. Bu bölgenin daha güçlü olabilmesi için mutlaka böyle bir yan sanayinin olması gerektiğini söyledik. Gönül isterdi ki o bölge tersanelere yakın bir yerde yani Altınova’da olsun. 1/25.000’lik planlarda bakanlık yetkililerine Altınova’da böyle bir yer olmadığı sadece Çiftlikköy’de olduğu belirtilmiş. Ardından odadan müteşebbis heyete üye istenmiş. Odamızda müteşebbis heyete üye vermiş. Yani bizim fikir değiştirdiğimiz falan yok. Sadece Bakanlığın talebine göre hareket etmemiz zorunluydu. Bizde bu talebe uygun olarak yapılması gerekeni yaptık” dedi.

Daha sonra 700’ncü Gün değerlendirme Toplantısı’na geçen Özel burada ki konuşmasında ise Yalova’nın hızla nüfus artışı yaşadığını ancak bu nüfusun iş ihtiyacını karşılayacak istihdam alanları oluşturulamadığını söyledi. Özel, “Yalova nüfusu artıyor. Ama çalışan sayısı artmıyor. Gençlere bırakın yeni istihdam alanlarını staj yer yaptıracak yer bulunamıyor. Yalova’nın artan nüfus sayısı ve iş ihtiyacını karşılayacak istihdam alanlarına ihtiyaç var. Mevcut imkanlarla artan nüfusa istihdam sağlamanın hayal olduğunu herkesin görmesi lazım. Yalova’da hayata geçirilecek olan projelere çok ihtiyaç var. Özellikle yeni yatırımlar konusunda bazı kişi ve kuruluşların olumsuz görüşler ortaya koyduğuna şahit oluyoruz. Bu yaklaşımın ilimize zarar verdiğini herkesin görmesi lazım” diye konuştu.

Özel daha sonra Ülke ve Yalova ile ilgili ekonomik veriler hakkında bilgiler veren bir sunum gerçekleştirdi.

Yalovamız

Bu haber toplam 773 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.