1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Özgürlüğe engelsiz dalış
Özgürlüğe engelsiz dalış

Özgürlüğe engelsiz dalış

Çanakkale'de Gökçeadaspor Kulübü tarafından yürütülen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Avrupa Birliği'nin desteklediği "Özgürlüğe Engelsiz Dalış Projesi" kapsamında, Türkiye'nin ilk engelliler dalış merkezi oluşturuldu.

A+A-

50 engelli bir ay boyunca çeşitli dalış etkinlikleriyle sualtındaki dünyayı keşfetme imkanı bulacağı bildirildi. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ve Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun oluşumuna katkı sunduğu dalış merkezi ve "Özgürlüğe Engelsiz Dalış Projesi" Gökçeada İlçesi'ndeki programda kamuoyuna tanıtıldı. Açılış konuşmalarında Gökçeada Spor Kulübü Başkanı Murat Suluoğlu proje hedefleri ve engelliler için önemine değindi. Suluoğlu, engellilerin donanımlı dalışı kapsamda Türkiye'de yapılmış en büyük organizasyon olarak görülen etkinliklerin her yıl düzenlenmesi planladıklarını kaydederek, proje ile dünyada engelliler arasında oldukça yaygın olan bu dalış konusunda toplumsal farkındalık yaratılarak, Türkiye'de başarılı sporcuların yetiştirilmesi hedefine önemli katkılar sağlanması amaçlandığını bildirdi. 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gökçeada Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Erkan Bil de, Avrupa Birliği destekli projenin hem engellilerin sosyal entegrasyonuna sağlayacağı katkıya hem de Türkiye için önemine vurgu yaptı. Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Birol Çotuk ise, projenin bilimsel ve teknik yönden Türkiye'de engelli dalışı konusunda önemli bir farkındalık yaratacağından, dünyadaki uygulamalardan ve bu alanda Türkiye'de yapılacak kurumsal düzenlemelerden bahsetti. 

Toplantı sonunda engellilerin dalış etkinlikleri Gökçeada'nın sualtı güzellikleriyle tanınan Yıldızkoy'undan başlatıldı. Dalış sporuyla buluşma imkanı yaratan açılış etkinliğine çok sayıda engelli katıldı. Proje kapsamında uygulamalı dalış eğitimleri kapsamında bölgede yaşayan 50 engellinin bir ay boyunca donanımlı dalış sporuyla tanışacağı ve uygulamalı eğitimler alacağı bildirildi. Alanında uzman çok sayıda dalgıç tarafından 15 Ağustos'a kadar yürütülecek uygulamalı eğitimlerinin sonunda, balık tutma şenliğiyle proje sona ereceği kaydedildi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1205 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.