1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Palamut patladı, tanesi 5 liradan başlıyor
Palamut patladı, tanesi 5 liradan başlıyor

Palamut patladı, tanesi 5 liradan başlıyor

Karadeniz'de aniden bol miktarda avlanan palamut hem balıkçı hem de vatandaş için sürpriz olurken, palamudun tanesi 5 liraya kadar düştü.

A+A-

Denizlerimizde 228 gün sürecek av sezonunun beklenen ilk palamut akını geçtiğimiz gün yaşandı.

Balıkseverler sofraların en sevilen büyük balığı palamudu beklerken, ağlarının dolmasını 34 gündür bekleyen balıkçılar da bayram yaptı. Karadeniz’e açılan gırgır teknelerinin ağlarına akın yapan çeşitli boylardaki palamutlar tezgâhlara serildi.

Kadıköy’deki Deniz Balıkçılık’tan Ercan Erdoğan, ilk akının gecikmesine rağmen yüzlerini güldürdüğünü belirterek, “1 Eylül’den beri palamut bolluğunu bekliyoruz. Uskumru bizleri sevindirdi. Türk balık tüketicisi yıllar sonra bol görülen uskumru ile mutlu oldu ama geleneksel ağız tadı yine de palamudu aradı. Şimdi tanesini 5 ile 40 TL arasında satıyoruz. Bol yakalanması bizi ve balıkseverleri sevindiriyor” dedi. 

Torik bile geldi

Palamut, 10 santime kadar vonoz, 25 santime kadar çingene palamudu, 35 santime kadar palamut, 45 santime kadar kestane palamudu, 55 santime kadar zindandelen, 60 santime kadar torik, 65 santime kadar sivri, 70 santime kadar altıparmak, 75 santimin üstü peçuta olarak adlandırılıyor. Şu an 5 liraya 100-150 gram, 8 liraya 200 gram, 15 liraya 300 gram, 20 liraya 350 gram, 30 liraya 400 gram, 40 liraya 500 gramlık palamut müşteri ile buluşuyor. 50 santimden büyük zindandelen ve torik de tezgahlarda alıcı buluyor. 

Vira Haber

Bu haber toplam 5705 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.