1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Pendik açıklarında gemi yangını
Pendik açıklarında gemi yangını

Pendik açıklarında gemi yangını

İstanbul'un Pendik ilçesi açıklarında bir yük gemisinde yangın çıktı. Alev alev yanan gemiye müdahale sürüyor. Alev alev yanan gemideki 15 mürettebat deniz polisi tarafından kurtarılarak karaya çıkarıldı.

A+A-

Pendik açıklarında demirli bulunun yük gemisinde yangın çıktı.15 personel kurtarılırken yangın kontrol altına alındı.

Pendik açıklarında Togo bayraklı 92 metre uzunluğundaki 9 Suriyeli, 2 Mısırlı ve 4'ü Hintli personeli bulunan "Mark" adlı yük gemisinin yaşam alanında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Saat 06.00 sıralarında çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Gemi personeli,  yardım çağrısında bulundu.

Sabahın ilk ışıklarıyla alevlerin yükseldiği görülen gemiye söndürme çalışmaları ile müdahale edilirken, Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri de çevrede güvenlik önlemleri aldı. Alev alev yanan gemideki 15 mürettebat deniz polisi tarafından kurtarılarak karaya çıkarıldı.Yangının, 'Yaşama Mahalli' denilen kamaraların olduğu alanda çıktığı belirtildi. M/V Mark isimli kuru yük gemisinde çıkan yangını soğutma çalışmaları sürüyor.

İtfaiye ekipleri Togo bayraklıı M/V Mark isimli kuru yük gemisinin açıkta olması nedeniyle herhangi bir müdahalede bulunamadı. Yangına Kıyı Emniyeti yangın söndürme römorkörleri müdahale etti. Gemide kamaraların olduğu alanda başlayan ve sebebi henüz belirlenemeyen yangın kontrol altına alınırken soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangında gemide bulunan 15 mürettebat kurtarılarak hastaneye sevk edilirken durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Togo bayraklı M/V Mark isimli yük gemisinin armatörünün Lübnan uyruklu olduğu öğrenildi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

İSTANBUL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada saat 06.20 sıralarında Pendik açıklarında bir kuru yük gemisinde yangın çıktığını belirterek "Olay yerine Polis botu sevk edilmiştir. Polis botu gemide bulunan 15 mürettebatı bota alarak kurtarmış ve Kartal Limanı'na çıkarmıştır. Gemiye Kıyı Emniyeti yangın söndürme römorkörleri müdahale ediyor" dedi.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: PERSONELİN SAĞLIK DURUMU İYİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada yangının geminin yaşam mahalinde çıktığı ve kontrol altına alındığı açıklandı.

Açıklama, "İstanbul Kartal Demir yerinde demirli olan Togo bayraklı MARK isimli geminin yaşam mahallinde 04.01.2019 günü saat 07.00 sularında yangın çıkmış, gemide bulunan 15 kişinin tamamı tahliye edilmiş olup, yangına 3 adet Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü römorkörü ve itfaiye ekiplerince müdahale edilmektedir. Gemideki yangın saat 08.30 itibariyle kontrol altına alınmış, tahliye edilen 15 personel (10 Suriye, 3 Hint, 2 Mısır uyruklu) Kartal balıkçı barınağına çıkartılmıştır. Tahliye edilen personelin genel sağlık durumu iyi olup içlerinde olay sonrasında yaralanma yaşanmamıştır. Gemide 2000 M/T çuvallı Soda yükü bulunmaktadır" denildi.

Beyrut'tan gelerek 2 Ocak'ta Pendik açıklarına demirleyen ve sahibi Türk olan kuru yük gemisindeki mürettebatın da yabancı uyruklu olduğu bildirildi.

Öte yandan yetkililer, şu ana kadar yangın nedeniyle çevreye zarar verecek herhangi bir durumun gözlenmediğini bildirdi.

yangin-005.jpg

yangin1-007.jpg

yangin2-008.jpg

yangin-004.jpg

yangin1-005.jpg

yangin2-006.jpg

yangin3-002.jpg

yangin4-001.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 4590 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.