1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Petrol boru hattında patlama: 12 ölü, 50 kayıp
Petrol boru hattında patlama: 12 ölü, 50 kayıp

Petrol boru hattında patlama: 12 ölü, 50 kayıp

Nijerya’da bir petrol boru hattında meydana gelen patlamada 12 kişi öldü. 50’den fazla kişinin ise kayıp olduğu öğrenildi.

A+A-

Afrikanın en büyük petrol üreticisi Nijerya'nın Bayelsa eyaletinden geçen petrol boru hattında sızıntı sonrası patlama yaşandı. Cumartesi günü yaşanan patlamada 12 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, 50’den fazla kişinin de kayıp olduğunu açıkladı.

Nijerya’nın güneyinde bir petrol boru hattında meydana gelen sızıntı ve patlama sonrası 12 kişinin yaşamını kaybettiği, 50‘den fazla kişinin kayıp olduğu, bölgede büyük bir panik yaşandığı belirtildi.

Nembe Şefler Konseyi Sözcüsü Nengi James-Eriworio, Associated Press Haber Ajansı’na yaptığu açıklamada, patlamaya Nembe Krallığı’nın Bayelsa eyalatindeki petrol boru hattındaki sızıntının neden olduğunu söyledi.

Nembe boru hattı, Port Harcourt merkezli Aiteo Grup tarafından işletiliyor ve ham petrol taşıyor. Boru hattının ortağı olan şirketlerse Agip, Oando ve Shell. Aiteo Grup, henüz patlamaya ilişkin bir açıklamada bulunmadı ve henüz boru hattının kapatılıp kapatılmadığı da bilinmiyor.

Nijerya petrol şirketleri boru hatlarındaki sızıntıların genelde, hırsızlık, sabotaj ve yasadışı arıtma işlemlerinden kaynaklandığını belirtiyorlar. Söz konusu sızıntılar Nijer Deltası’nda da ciddi bir kirliliğe neden oluyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 4421 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.