1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Petrol tankeri korsanlar tarafından kaçırıldı
Petrol tankeri korsanlar tarafından kaçırıldı

Petrol tankeri korsanlar tarafından kaçırıldı

Batı Afrika ülkesi Fildişi Kıyıları'nda, bir Fransız şirketine ait petrol tankerinin 17 kişilik mürettebatıyla kaçırıldığı bildirildi.

A+A-

Uluslararası Denizcilik Bürosu sözcüsü Noel Choong, Lüksemburg bandıralı geminin 17 mürettebatıyla dün kaçırıldığını ve olayla ilgili Gine Körfezi'nde gemi saldırıları düzenleyen korsanlardan şüphelendiklerini söyledi.

M/T Gascogne adlı 119 metre uzunluğunda, 17 metre genişliğindeki tanker 4730 ton ağırlığında. Choong, Gine Körfezi'nde korsanların bu sıralar birçok saldırıda bulunduğunu, Nijerya'nın Lagos kentindeki bir petrol tankerine yapılan saldırıda gemi kaptanının öldürüldüğünü, mürettebatın hastaneye kaldırıldığını hatırlattı.

Nijerya'nın güneyindeki diğer bir petrol tankerine saldırıda ise, korsanların gemiye roketle saldırdığı ancak geminin hasar almasına rağmen mürettebatta yaralanan olmadığı ve güvenli bölgeye ulaştığı kaydedildi.

Uzmanlar, Nijerya'da son 1,5 yıl içinde bu tip saldırıların sayısının çok arttığına dikkat çekiyor. Nijerya'daki saldırıların amacının genellikle gemilerdeki yükü çalmak olduğunun altını çizen uzmanlar, Somali'deki vakalarda ise mürettebatın kaçırılmasına ve fidye istenmesine daha sık rastlandığını belirtiyor.

Kaçırılan tankerin özellikleri:

Gemi Tipi: Tanker

Yapım Yılı: 2004

Boy x Genişlik: 119 m X 17 m

Gross Tonnage: 4730, Detveyt: 7114 t

Bayrak:Lüksemburg

gascogne_tanker.jpg

tanker.20130204150828.jpg

virahaber.com

Bu haber toplam 883 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.