1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Petrolde yüzde 3’lük köprüyüz
Petrolde yüzde 3’lük köprüyüz

Petrolde yüzde 3’lük köprüyüz

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Mısır ve bölgede yaşananların dünyada petrol fiyatlarına etkisi konusunda “Mısır’da yaşanan siyasi istikrarsızlıklar sebebiyle petrol fiyatları arttı. Süveyş Kanalı’ndan petrol ticaretinin yaklaşık yüzde 10’u geçiyor." dedi.

A+A-

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Mısır ve bölgede yaşananların dünyada petrol fiyatlarına etkisi konusunda “Mısır’da yaşanan siyasi istikrarsızlıklar sebebiyle petrol fiyatları arttı. Süveyş Kanalı’ndan petrol ticaretinin yaklaşık yüzde 10’u geçiyor. BTC, Kerkük-Yumurtalık ham petrol boru hattı derken dünya ticaretinin yüzde 3’ü de Türkiye’den geçiyor. Allah vermesin herhangi bir istikrarsızlığın uluslararası piyasayı etkileyeceğini bilmemiz lazım” diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı’nda şu ana kadar 1.8 milyar varillik bir ticaret oluştuğunu belirterek, şöyle konuştu: “Türkiye’de petrol boru hatları 3 bin 800 kilometre civarında. Doğalgaz dağıtım hatları da 82 bin 230 kilometreyi buldu. Bunun üzerinden geçecek ticaretin, bunun üzerinden oluşacak istikrarın Türkiye’nin coğrafyasından kaynak-lanan avantajın daha da büyük vurgulanması yapılmış oluyor. ”

 

 

Hürriyet

Bu haber toplam 848 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.