1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Peugeot imzasını denizlere de attı
Peugeot imzasını denizlere de attı

Peugeot imzasını denizlere de attı

Beneteau Ship Control teknolojisi, yeni bir yat deneyimi için Peugeot i-Cockpit ile birleşiyor.  Peugeot Design Lab tarafından tasarlanan Peugeot i-Cockpit, Beneteau tarafından geliştirilen Ship Control teknolojisi ile kumanda ediliyor.

A+A-

Otomobil dünyasının tanınmış markalarından Peugeot, yatçılık endüstrisinin dünya lideri olan Beneteau ile farklı bir konsepte imza attı. “Peugeot Design Lab” tarafından tasarlanan ve markanın son dönemde piyasaya sunduğu modellerde dikkati çeken “i-Cockpit”, Beneteau tarafından geliştirilen “Sea Drive Concept”e de hayat verdi. Beneteau’nun yatlarda sürüş, güvenlik ve konforla ilgili tüm verileri tek bir merkezde toplayan “Ship Control” teknolojisi, Peugeot’nun i-Cockpit’i ile Sea Drive Concept’te buluştu.

Otomobillerden alınan kompakt boyutlu direksiyon simidi ve kontrol düğmeleri, “Ship Control” ile birleşince, ortaya farklı bir konsept ortaya çıkmış. Katlanan panel ise, temel navigasyon bilgilerini kaptanın görüş alanına getiriyor. Konseptin koltukları ise, tıpkı Peugeot’nun “GT” donanım seviyesinde sunduğu gibi, kontrast dikişli napa deriden. Ayrıca kromaj uygulamaları ve benzeri detaylar da, söz konusu konsepte otomobil havası katıyor.

Benetau’nun Ship Control ara yüzünde; aydınlatma, iklimlendirme, navigasyon, batarya ve yakıt seviyesi, elektrik ile pompa yönetimi, ses sistemi ve motor olmak üzere tüm gerekli olan bilgiler bir arada bulunuyor. Söz konusu arayüze, birkaç tablet bağlanabiliyor ve böylece mürettebatın her bir üyesi tüm bu bilgilere erişim sağlayabiliyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 6283 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.