1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Posidonia 2016 Fuarı kapılarını açtı
Posidonia 2016 Fuarı kapılarını açtı

Posidonia 2016 Fuarı kapılarını açtı

Posidonia 2016 Denizcilik Fuarı bu akşam düzenlenen törenle kapılarını açtı. Açılışta dünya denizcilik sektörünün önde gelen isimleri vardı.

A+A-

Onur Ömer Bilgi / Vira Haber

Dünyanın en eski ve güçlü denizcilik fuarlarından Posidonia 2016; bu akşam Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Theodore Dritsas, Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreteri Kitack Lim, Avrupa Birliği Taşıma Komisyonu başkanı Matej Zkonjsek, Yunan Armatörler Birliği Başkanı Theodore Veniamis’in yanı sıra çok sayıda diplomat, bürokrat, deniz kuvvetleri personeli ve sektörden davetlilerin katılımıyla açıldı.

Açılış töreninde konuşan Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, denizciliğin Yunanistan ekonomisine katkısının yüzde 7 olduğunu söyledi. Güçlü bir denizcilik sektörünün ülkenin içinde bulunduğu durumdan kurtulmasına yardımcı olacağının altını çizen Tsipras, Yunanistan’ın jeografik konumunun sahip olduğu büyük limanlarla daha da önemli hale geldiğini belirtti.

IMO Genel Sekreteri Kitack Lim ise; Yunan denizciliğinin dünyada etkin bir rol oynadığını söyleyerek; Posidania Denizcilik Fuarı’nda denizcilik sektörünün genel olarak bulunduğu noktanın ve önümüzdeki süreci belirleyecek konuların ele alınacağını vurguladı.

Açılış töreninin ardından, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Theodore Dritsas, Uluslararası Denizcilik Örgütü Genel Sekreteri Kitack Lim, Avrupa Birliği Taşıma Komisyonu başkanı Matej Zkonjsek, Yunan Armatörler Birliği Başkanı Theodore Veniamis birlikte fuarı gezdiler. 4 Hall’den oluşan fuarın tamamını gezen heyet zaman zaman fuara katılanlarla sohbet edip fotoğraf çektirdiler.

7 Haziran 2016 (Yarın) çok önemli konferans ve seminerlere ev sahipliği yapacak Posidonia 2016 Denizcilik Fuarı, 10 Haziran Cuma günü sona erecek.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2476 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.