1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Posidonia Denizcilik Fuarı kapılarını açtı
Posidonia Denizcilik Fuarı kapılarını açtı

Posidonia Denizcilik Fuarı kapılarını açtı

Yunanistan’ın başkenti Atina’da 2 yılda bir gerçekleştirilen “Posidonia 2018 Uluslararası Denizcilik Fuarı” kapılarını açtı. 4-8 Haziran 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek fuarın açılışını Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras yaptı.

A+A-

Deniz Tanrısı Posidonia adına 2 yılda bir düzenlenen ve bu yıl 25. kez gerçekleştirilen ‘Posidonia 2018 Uluslararası Denizcilik Fuarı’ kapılarını açtı. Dünyanın h İki yılda bir Atina'da gerçekleşen ve Yunan denizcilik endüstrisi ve uluslararası taşımacılık uzmanları için en büyük buluşma noktası olan ‘Posidonia 2018 Uluslararası Denizcilik Fuarı’ nın açılışını Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras yaparken, fuara Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreteri Ki TackLim  de katıldı.

Fuarın açılışına ayrıca Avrupa Birliği yetkilileri, Yunan kabine üyeleri, yabancı denizcilik bakanları, Yunan Armatörler Birliği yönetim kurulu üyeleri, uluslararası örgütlerin başkanları ve bin 500  VIP konuk katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras  Yunanistan’ın dünyanın yüzde 20'sini ve Avrupa kapasitesinin de yüzde 50'sini işleten en büyük uluslararası denizcilik filosuna sahip olduğunu, Yunanistan'ın deniz taşımacılığı faaliyetlerinden 2017 yılı gelirlerinin, 2016 yılına göre yüzde  20'lik bir artış göstererek, 9 milyar Euro'yu aştığına dikkat çekti.

Çipras  konuşmasını şöyle sürdürdü “Yunanistan hükümeti, nakliye sektörümüzün ihtiyaç duyduğu altyapı güncellemelerine yatırım yaparken, aynı zamanda Yunanistan'ın yanı sıra yurtdışında da sektörün genişlemesini destekleyen girişimleri teşvik ediyor. Yunan limanlarına ilişkin politikamız, stratejik büyümelerine yatırım yapan seçilmiş ortaklar aracılığıyla Yunanistan’ın ekonomik kalkınmasına ve ülkedeki konumuna katkıda bulunmasını sağlamak’’ diyerek yabancıları Yunanistan’da liman yatırımlarına ve ortaklığa davet etti.

Çiprastan sonra söz alan Uluslararası Denizcilik Örgütü Genel Sekreteri Sayın Kitack Lim’de şunları söyledi: “Dijital“ mega trendler ”tarafından dijitalleşme, yapay zeka ve sözde“ dördüncü sanayi devrimi ”gibi fırsatların dikkatlice nakliye içerisine entegre edilmesini sağlamalıyız. güvenlik ve güvenlik kaygılarına, çevreye, uluslararası ticarete ve insan unsurlarına olan etkilerini dengelemek. Yunanistan, en etkili IMO üye devletlerinden biridir. Politika ve teknik konularda IMO'nun çalışmalarının tüm yönlerine sürekli olarak katkıda bulunuyor.’’

İki yılda bir gerçekleştirilen fuara; Arjantin, Avustalya, Belçika, Mısır, Estonya, Ukrayna, Portekiz, Tunus, Norveç, Meksika, Polonya, Güney Kore, Türkiye, Brezilya, Güney Afrika, Monako, İsviçre, Tayvan, Vietnam, Japonya, Fransa, Panama ve Endonezya gibi dünyanın dört bir tarafındaki ülkelerin temsilcileri katılıyor.

8 Haziran’a kadar açık kalacak fuarda bu sene toplam 4 hol yer alıyor. Dünyanın önde gelen gemi yapımı ve denizcilik fuarlarından biri olarak görülen fuarı; makine aksamı üreticilerinden tedarikçilere, armatörlerden finans uzmanlarına kadar gemicilik ve açık deniz piyasasıyla ilgilenen çok çeşitli ziyaretçi kitlesinin izlemesi bekleniyor.

Posidonia 2018 Uluslararası Denizcilik Fuarı; Yunanistan Denizcilik Bakanlığı, Yunan Armatörler Birliği ve Yunanistan Deniz Ticaret Odası tarafından destekleniyor.

Fuarda LNG nakliyesi, enerji taşımacılığı, balast su arıtma, sap ve nakliye, Kore-Yunan denizcilik işbirliği Avrupa limanlarını korumak, dijital dönüşüm enerji ve sevkiyat gibi önemli konularda sektörün önde gelen temsilcileri sunum gerçekleştirecek.

Vira Haber

Bu haber toplam 5725 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.