1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Preveze Deniz Zaferi'nin yıldönümü
Preveze Deniz Zaferi'nin yıldönümü

Preveze Deniz Zaferi'nin yıldönümü

Başbakan Erdoğan, Preveze Deniz Zaferi'nin yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'na kutlama mesajı gönderdi.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Kuvvetlerinin mazide ve günümüzde olduğu gibi gelecekte de üstleneceği tüm görevleri eksiksiz yerine getireceğine inandığını belirterek, "Ülkemizin denizden gelecek tehditlere karşı savunulması, denizlerdeki menfaatlerimizin korunması ve kollanması konusunda üstün vazife şuuruyla görev yapan Deniz Kuvvetlerimiz, barışçı dış politikamıza da değerli katkılar sağlamaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, Preveze Deniz Zaferi'nin yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'na kutlama mesajı gönderdi.

Mesajında, kadim ve şerefli bir maziye sahip olan Türk donanmasının, 1538'de Barbaros Hayrettin Paşa komutasında kazandığı Preveze Deniz Zaferi ile Akdeniz'in bir Türk gölü haline getirildiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti :

"Bu zaferle birlikte ordumuz, kara harekatlarındaki başarısını denizlere taşımış, donanmamızın gücünü tüm dünyaya kanıtlamıştır. Deniz Kuvvetlerimiz, şanlı bir geçmişin mirasçısı olarak taşıdığı sorumluluğun bilincindedir. Deniz Kuvvetlerimizin, mazide ve günümüzde olduğu gibi gelecekte de üstleneceği tüm görevleri eksiksiz yerine getireceğine olan inancımız tamdır. Ülkemizin denizden gelecek tehditlere karşı savunulması, denizlerdeki menfaatlerimizin korunması ve kollanması konusunda üstün vazife şuuruyla görev yapan Deniz Kuvvetlerimiz, barışçı dış politikamıza da değerli katkılar sağlamaktadır. Bu bakımdan, üstlendiği görevi liyakatle yerine getiren Deniz Kuvvetlerimizin bütün mensuplarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Preveze Deniz Zaferi'nin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü'nde bütün İstiklal kahramanlarımızı ve deniz şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyor, size ve şahsınızda Deniz Kuvvetleri'nin tüm mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum."

 

virahaber.com

Bu haber toplam 974 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.