1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Prof. Özgöker'den ’Uluslararası Göç ve Mülteci Krizi
Prof. Özgöker'den ’Uluslararası Göç ve Mülteci Krizi

Prof. Özgöker'den ’Uluslararası Göç ve Mülteci Krizi

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektörü ve Vira Haber yazarı Prof. Dr. Uğur Özgöker’ in ‘Uluslararası Göç ve Mülteci Krizi’ adlı yeni kitabı Der Yayınlarından çıktı.

A+A-

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektörü ve Vira Haber yazarı Prof. Dr. Uğur Özgöker, mültecilerin dünya çapında zorlu yaşam şartlarına karşı uluslararası duyarlılığın artmasına katkıda bulunmayı amaçlayan son kitabı ‘Uluslararası Göç ve Mülteci Krizi’ni çıkardı.

Prof. Dr. Uğur Özgöker ve Gözde Doğan’ın birlikte hazırladıkları ve mültecilerin dünya çapında zorlu yaşam şartlarına karşı uluslararası duyarlılığın artmasına katkıda bulunmayı amaçlayan kitapta ayrıca 4 milyonuna yakını Suriyeli olmak üzere 5 milyondan fazla göçmen, kaçak işçi, vatansız gibi insanın barınma, sağlık, eğitim ve güvenlik sorunlarıyla ilgilenmek ve başta ABD olmak üzere dış güçlerin organize ettiği suni ekonomik krizlerin üstesinden gelmeye çalışmasına rağmen bir de mültecilere on milyarlarca Euro para harcama yapmak zorunda kalan ancak başta AB olmak üzere gelişmiş batılı ülkelerin vaat etmelerine ve Türkiye ile uluslararası anlaşmalar akdetmelerine rağmen sözlerini tutmayıp mültecilerin bütün maddi külfetlerini ve yarattıkları sosyal problemleri ülkemizin üstüne yıkmaları sorunu akademik çalışmalar sayesinde uluslararası kamuoyunun dikkatine sunuluyor.

Prof. Dr. Uğur Özgöker, bu çalışma sayesinde mültecilerin tarih boyunca yaşam kavgalarına, mevcut durumdaki yaşama şartlarına ve aslında devletlerin ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarıyla nasıl daha iyi durumda yaşayacaklarına dair yorumlar getiriyor.

kitap.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 4390 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.