1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. PROMATECH’in MINI-CHIP Projesi sektörde büyük ilgi uyandırdı
PROMATECH’in MINI-CHIP Projesi sektörde büyük ilgi uyandırdı

PROMATECH’in MINI-CHIP Projesi sektörde büyük ilgi uyandırdı

Geliştirdiği projelerle denizcilik sektöründe Ar-Ge ve İnovasyon liderliğini üstlenen PROMATECH Denizcilik Teknolojileri, düzenlediği aydınlatıcı seminerlerle de Türkiye’de Denizcilik Teknolojileri alanına büyük katkılar sağlamayı sürdürüyor.

A+A-

Denizcilik sektörünü her yenilikten haberdar etme misyonuna sahip PROMATECH, düzenlenen MINI-CHIP Projesi seminerinde de başarılı çalışmalarını 27 Nisan Pazartesi günü Piri Reis Üniversitesi’nde gerçekleştirilen seminerle katılımcılara aktardı.

‘Deniz Taşımacılığından Kaynaklanan Karbon İzlerinin Azaltılması’ konulu seminerde PROMATECH CEO’su Ahmet Bilici’nin konu ile ilgili aydınlatıcı bilgileri, katılımcılar tarafından dikkatle dinlendi.

AB 7. Çerçeve Programı tarafından desteklenen projenin seminerine, Türkiye’den PROMATECH ile ARKAS şirketleri ile İngiltere’den Brunel Üniversitesi katıldı.

Uluslararası Deniz Taşımacılığından Kaynaklanan sera gazı salınımının gün geçtikçe devletlerin ilgili kurumlarının dikkatini çektiğine değinen PROMATECH CEO’su Ahmet Bilici, MINI-CHIP Karar Destek Sisteminin geliştirilmesi ile gemilerin optimum yakıt tüketim yönetiminin belirlenmesine yönelik yenilikçi çözüm teknikleri getirileceğini ve bu sayede denizcilik firmalarının gemi işletme süreçlerine katkı sağlanacağını belirtti.

Seminerde konuşan Bilici şunları söyledi:

“Deniz taşımacılığı toplam karbon salınımının yüzde 3,3 ‘lük kısmını kapsamakta ve Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün (IMO) 2012 yılında almış olduğu karar ile SEEPMP (ShipEnergyEfficiency Management Plan – Gemi Enerji Verimliliği Yönetim Planı) uygulamasının yürürlüğe girmesiyle sera gazı salınımın minimize edilmesi hedeflenmektedir. Yapılan çalışmalar sera gazı salınımının yakıt harcamı ile doğru orantılı olduğunu göstermektedir. Bu nedenle yakıt tüketiminin azaltılmasına yönelik yapılacak iyileştirmeler doğrudan salınım oranını düşürmektedir. Bu projede amaç; IMO’nun hedeflerine ulaşmak için bir karar destek sistemi geliştirmektir. Metasezgiseloptimizasyon teknikleri ve simülasyon modelleri ile Mini-Chip projesi sonucunda bu karar destek sistemi geliştirilecektir.”

a1-051.jpga2-049.jpga3-034.jpg

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1401 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.