1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rehber Öğretmenlerin deniz keyfi
Rehber Öğretmenlerin deniz keyfi

Rehber Öğretmenlerin deniz keyfi

Samsun'da rehber öğretmenler Samsunum 1 ile denize açıldı.

A+A-

Samsun'daki ilk ve orta öğretim okulları rehber öğretmenleri Samsunum1 Gemisi ile denize açılırken, düzenlenen geziye Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, İlçe Mili Eğitim Müdürleri, şube müdürleri ve yaklaşık 200 rehber öğretmen katıldı.

Rehber öğretmenlerin yaptığı işin önemli olduğunu söyleyen Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, "Artık velilere ulaşmadan, veliyi anlamadan, veliyi eğitmeden, bir çocuğu hayata hazırlamanın yönü olmadığını gördük. Bizler çok sayıda velilere ulaşmak zorundayız, yani hayat da çocuklarımızın başarılı olmasını istiyorsak, özellikle psikolojik danışmanlar ve rehber öğretmenler olarak sizlere çok büyük görevler düşüyor. Rehber öğretmenler okulların olmazsa olmazı haline geldi. Aslında okulun yükünün yarısından fazlasını alan rehber öğretmenlerdir. Bir okulda psikolojik servis çok iyi çalışıyorsa o okulda sorun yok demektir" dedi.

Samsun'da yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz "İnsan sürekli öğretiyor, sürekli de öğreniyor. İyi öğrendiği sürece iyi öğrenci oluyor, iyi öğrettiği sürece de iyi öğretmen oluyor. Sizler bunu profesyonel olarak yapıyorsunuz ama her birey hem öğretmen hem de öğrencidir. İletişim, öğretmenlik ve öğrencilik alt yapısı insanda gelişmediği sürece insan kentlide olamıyor, çağdaş insan da olamıyor. Biz şimdi şehrin hayatına yeni bir sistem koyduk, ulaşım sistemi. Bizler çağdaş insanlarız, bizler gelişmiş, uygar insanların yaşadığı gibi yaşamayı hak etmiş insanlarız ve o kentlerde uygar ulaşım araçları var, biz de bu raylı sistemi getirdik şehre koyduk. Kent şimdi yeni bir yaşamı, yeni bir hayatı, yeni bir teknolojiyi öğrenmiş oluyor ve alışıyor. Şimdi biz bu şehre yeni bir gemi kazandırdık. Samsun'da insanlar denize bakıyor, denizde insanlara bakıyor. Bu gemiyi kent hayatının içine soktuk, bunun gibi birkaç gemi daha almayı düşünüyoruz, bu gemilerle birlikte Yabancılar Pazarı'nın olduğu yerden Kurupelit arasına, yani yeni yapılan yat limanının olduğu yere bir ulaşım düşünüyoruz" diye konuştu.

Haber Fx
 

Bu haber toplam 809 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.