1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rekor için okullar tatil edildi
Rekor için okullar tatil edildi

Rekor için okullar tatil edildi

Malatya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve NT Mağazaları işbirliği ile Malatya İnönü Stadı’nda yapılan denemede, aynı anda aynı yerde aynı kitabı okuyan en kalabalık topluluk dünya rekoru 22 bin kitapseverin katılımıyla Victor Hugo’nun ünlü Sefiller R

A+A-

Anadolu Ajansı'nın verdiği bilgiye göre kentteki rekor denemesi için okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Malatya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve NT Mağazaları işbirliği ile Malatya İnönü Stadı’nda yapılan denemede, aynı anda aynı yerde aynı kitabı okuyan en kalabalık topluluk dünya rekoru 22 bin kitapseverin katılımıyla Victor Hugo’nun ünlü Sefiller Romanı okunarak kırıldı.

İlki geçen yıl 15 bin 440 kişiyle Mersin’de gerçekleştirilen ’Aynı yerde ve aynı anda Dünya Kitap Okuma Rekoru’ etkinliği bu yıl Guines Rekorlar Kitabı yetkililerinden gelen istek doğrultusunda Malatya’da ’Aynı yerde aynı anda ve aynı kitabı okuma’ rekoru olarak Guinnes Rekorları Kitabı’na girecek.

"BU BİR GÖSTERİ DEĞİL"
Her yaştan Malatyalı kitapseverlerin büyük ilgi gösterdiği rekor denemesine ev sahipliği yapan Malatya Valisi Ulvi Saran okumaya verdikleri değer ve rekor denemesine verdikleri destekten dolayı Malatyalılar’a teşekkür ederek, şöyle dedi: "Bugün muazzam bir olaya, tarihi ana tanıklık ediyoruz. Bu çok sayıda insanın 1 kereye mahsus bir araya gelerek gerçekleştirdiği gösteri değildir. Biz bu proje ile iki konuda önemli mesajlar vermek istedik." Rekor denemesi koordinatörlüğünü yapan NT Mağazaları Genel Müdürü Şeref Zekai Kolak’a Türkiye’de kitap okuma bilincinin başta çocuklarda olmak üzere artırmak için kampanyalara imza attıklarını "Malatya ve Malatyalılar öyle bir etkinlikte bulunuyor ki gelecek nesiller ve bugünü hiç unutmayacak" dedi.

REKOR NOTER HUZURUNDA KIRILDI
Kapıları saat 09.00’da açılan Malatya İnönü Stadı’na gelen kitapseverlere stadyum dışında noter huzurunda bilet dağıtılarak, girişte bu biletleri, denemeye kaç kişinin katıldığını belirlemek için, hazırlanan sandıklara atmaları sağlandı. Etkinlikten sonra noter tarafından sayılacak bu biletlerle Guinnes Rekorunu kıran katılımcıların net sayısı elde edilerek açıklanacak.

Malatya 2’nci Noteri Zeynel Abidin Beyazgül rekor denemesi ile ilgili kriterleri katılımcılara okuyarak açıkladı. Saat 11.22’de başlayan ‘Aynı Yerde Aynı Anda Aynı Kitabı Okuyan En Çok Kişi Dünya Rekoru’ denemesi katılımcıların Victor Hugo’nun ünlü romanı Sefiller’den ‘Garip Bir Yolcu’ adlı bölümü sunucu eşliğinde hep bir ağızdan yüksek sesle okuyarak rekor denemesini gerçekleştirdi.

Rekor denemesi sonrasında katılımcılardan isteyenler çıkışta yanlarında getirdikleri kitapları ihtiyacı olan okullara ve kütüphanelere verilmek üzere valiliğe bağışladı.

1.20110513104821.jpg

2.20110513104830.jpg

3.20110513104839.jpg

4.20110513104849.jpg

Milliyet
 

Bu haber toplam 878 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.