1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rekor miktarda kokain ele geçirildi
Rekor miktarda kokain ele geçirildi

Rekor miktarda kokain ele geçirildi

Afrika'nın batısında bulunan Yeşil Burun Adaları (Cape Verde) yakınlarında bir Panama bayraklı bir gemide 10 ton kokain ele geçirildi.

A+A-

Reuters'ın haberine göre Cape Verde polisi başkent Praia'da bulunan gemide bulunan 10 ton kokainin ardından 11 kişiyi tutukladı. 1 Şubat tarihinde polis tarafından yapılan açıklamada ada ülkesinin tarihindeki en büyük uyuşturucu taşımacılığının ortaya çıkarıldığı belirtildi. Bu nedenle rekor olarak nitelendirildi.

Afrika’nın batı kıyısındaki 500.000 kişiden oluşan Atlantik takımadalarından biri olan Yeşil Burun Adaları yönetiminin, uzun zamandır Latin Amerika kokainini Avrupa’ya Batı Afrika üzerinden taşıyan çetelerle mücadele etmeye çalıştığı biliniyor. Polisin açıklamasında, Güney Amerika'dan Fas'a seyahat eden söz konusu geminin, mürettebattan birinin ölümünün ardından yasal nedenlerle Praia limanına demir atmasının ardından bir gecede 9.5 ton kokain ele geçirildiği kaydedildi.

Tutuklanan 11 kişinin tamamının Rus vatandaşı olduğu bildirilirken uyuşturucunun ele geçirildiği geminin bir Türk şirketine ait olduğu öne sürüldü.

Vira Haber

Bu haber toplam 3890 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum