1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Rektörden balık tutana tam not
Rektörden balık tutana tam not

Rektörden balık tutana tam not

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri Teknoloji Fakültesi’nin Balık Tutma Teknikleri dersi kapsamında ‘ÇOMÜ 1’ Teknesinde uygulama gerçekleştirildi.

A+A-

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri Teknoloji Fakültesi’nin Balık Tutma Teknikleri dersi kapsamında ‘ÇOMÜ 1’ Teknesinde uygulama gerçekleştirildi. Tekneye binip öğrencileri izeyen ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner, öğrencilere tam not verdi.

Gestaş iskelesinden hareket eden ‘ÇOMÜ 1’ Teknesiyle, balık tutma teknikleri hakkında ders veren akademisyenler öğrencilere balık nasıl tutulur, olta hazırlama, yemleme ve ağ atma konularında uygulama yaptırdı. Rektör Laçiner yapılan dersi izledi. Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, “Deniz Bilimleri Teknoloji Fakültesinde okuyan birçok öğrencinin bu şansa sahip olamadığını, bu tür bölümlerinde sadece teori derslerinin değil uygulamanın da önemli. Türkiye’de birçok üniversitede bulunan bu bölümlerin yalnızca teorik ders gördüğünü deniz üzerinde herhangi bir araştırma yapamıyorlar.

ÇOMÜ olarak Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesine alınan teknelerin öğrenciler için bulunmaz bir fırsattır. ÇOMÜ 1 teknesinin akademisyenlerin katkıları ile daha iyi bir duruma geleceğini, uygulama için eksik olan malzemelerin projeden temin edildiğin, ve birçok öğrencinin kullanımına yönelik malzeme alınmasının da yine bu projelerin sayesinde olacaktır” dedi.

Uygulamaya Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Deniz Bilimleri Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Olcay Hisar’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1096 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.