1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Rıza Sarraf’ın yalılarına yıkım kararı
Rıza Sarraf’ın yalılarına yıkım kararı

Rıza Sarraf’ın yalılarına yıkım kararı

ABD’de yargılanan Reza Sarraf’ın Beykoz ve Kanlıca’da bulunan iki kaçak yalısı için İBB Encümeni yıkım kararı aldı.

A+A-

ABD'de yargılanan Rıza Sarraf'ın boğazdaki kaçak yalılarının durumu İBB Meclis gündemine geldi. CHP'li Meclis Üyeleri Hüseyin Sağ, Nadir Ataman ve Deniz Erzincan'ın tarihi yalılardaki kaçak bölümlerin ne zaman yıkılacağına ilişkin soru önergesi üzerine söz alan AK Parti Grup Başkan Vekil Yardımcısı Faruk Aydın yıkım için encümen kararı alındığını açıkladı. Aydın yasal sürecin devam ettiğini belirterek “O gün de gelecektir diye düşünüyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin aralık  toplantısında Rıza Sarraf'ın kaçak villalarının yıkılması gündeme getirildi.

Meclis 2. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ'ın başkanlık ettiği toplantıda  CHP'li Meclis Üyeleri Hüseyin Sağ, Deniz Erzincan ve Nadir Ataman'ın imzasıyla  Sarraf'a ait İstanbul Boğazı'ndaki yalı ve köşkü ile ilgili bir soru önergesi  sunuldu.

Sağ, okuduğu önergede, Sarraf'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili  Hasan Yılmaz'ın talimatıyla Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'nce gönderilen  yazıda, "Türkiye Cumhuriyeti'nin, iç ve dış siyasal yararları bakımından gizli  kalması gereken bilgileri yabancı devlet lehine siyasi ve askeri casusluk  maksadıyla temin ettiği" gerekçesiyle ABD'deki mahkemede tanık olarak dinlenen  kişinin mal varlıklarına Türkiye'de el koyma kararı verildiğini hatırlattı.

Boğaz'da bulunan yalı ve yine Kandili'deki tarihi köşkün ne olacağını  merak edildiğinin altını çizen Sağ, şunları kaydetti:

"Casus Rıza Sarraf'ın kaçak yapılaşmaları, bilirkişi ve Boğaziçi İmar  Müdürlükleri tarafından tespit edilen yalı ve köşk ile ilgili yıkım yapacak  mısınız? Daha neyi bekliyorsunuz? Boğaziçi İmar Müdürlüğü, İBB’ye bağlı ve  dolayısıyla Mevlüt Uysal’a bağlı. Bakalım yeni başkan, Kadir Topbaş gibi  kulağının üzerine mi yatacak, yoksa Casus Rıza Sarraf’ın kaçak yapılarını yıkacak  mı?"

Hüseyin Sağ'ın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekil Yardımcısı  Faruk Aydın ise yalı ve köşk ile ilgili olarak yasal durumun devam ettiğini  belirtti.  Aydın, "Söz konusu yıkım ile ilgili encümen kararı alındı. Yasal süreç  devam ediyor. O gün de gelecek diye düşünüyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Meclis 2. Başkanı Gümüşdağ, Sağ ve  arkadaşlarının soru önergesini oylayarak başkanlık makamına havale etti.

 Rıza Sarraf’ın Beykoz Kanlıca'da bulunan tarihi Mehmet Arif Bey  Yalısı, 23 pafta 112 ada 4 ve 5 parsellerde, bilirkişi raporu ve Boğaziçi İma  Müdürlüğü tarafından kaçak yapılaşma tespit edilmişti. Yine Sarraf'a ait, Üsküdar  Kanlıca'da 958 ada 1 parselde bulunan tarihi köşkle ilgili Boğaziçi İmar  Müdürlüğü tarafından 2 bin 708 metrekare kaçak yapıların olduğu belgelenmişti.

Vira Haber

Bu haber toplam 4993 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.