1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Romanya’daki limanlarda yaşanan PSC tutulmalarında artış
Romanya’daki limanlarda yaşanan PSC tutulmalarında artış

Romanya’daki limanlarda yaşanan PSC tutulmalarında artış

Paris Memorandumu ve Karadeniz Memorandumu kapsamında PSC denetimi yapılan gemilerde, denetimler sonucu yaşanan tutulma olaylarında gözle görülür bir artış olduğu tespit edildi.

A+A-

Türk Loydu tarafından yapılan açıklamaya göre; son dönemde Romanya’daki limanlarda Paris Memorandumu ve Karadeniz Memorandumu kapsamında PSC denetimi yapılan gemilerde, denetimler sonucu yaşanan tutulma olaylarında gözle görülür bir artış olduğu tespit edildi. Türk armatör ve gemi işletmecileri için Karadeniz’deki en önemli limanlardan olan Köstence, Tulcea, Midia ve Mangalia limanlarında 2015 yılının tamamında 591 denetim yapılmış ve bu denetimlerde tespit edilen eksikler sebebiyle 44 gemi tutulmuşken; aynı limanlarda 2016 yılı henüz tamamlanmadığı halde 48 gemi tespit edilen eksikler sebebi ile tutuldu.

Romanya’da yaşanan tutulmalar sonrası Romen Denizcilik İdaresi yetkilileri ve özellikle PSC denetçileri ile Türk Loydu arasında bir görüşme gerçekleşmiştir. Türk Loydu tarafından periyodik olarak yayınlanan Teknik Bülten, TL Newsletter’in son sayısında açıklanan izleme ve analiz sonuçlarına göre, Romanya’da yapılan PSC denetimleri sırasında tepsit edilen tutulma maddelerinin özellikle bazı alanlarda yoğunlaştığı belirlandi. Gemi sahipleri, işletmeciler ve gemi kaptanları tarafından bu alanlarda yapılacak kontrol ve iyileştirmeler ile tutulmaların önlenebileceği düşünülüyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1911 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.