1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Royal Caribbean’ın rotası Türkiye’ye döndü
Royal Caribbean’ın rotası Türkiye’ye döndü

Royal Caribbean’ın rotası Türkiye’ye döndü

2018'de gelmeyeceklerini açıklayan dünyanın en büyük cruise şirketleri rotayı yeniden Türkiye'ye çevirdi. 15 Mayıs'ta çoğunluğunu İngiliz ve ABD'lilerin oluşturduğu gemiler, Kuşadası Limanı'na yanaşacak.

A+A-

2018'de gelmeyeceklerini açıklayan dünyanın en büyük cruise şirketleri rotayı yeniden Türkiye'ye çevirdi. Royal Caribbean cruise şirketinin en lüks gemileri arasında yer alan Azamara Journey, 15 Mayıs'ta çoğunluğunu İngiliz ve ABD'lilerin oluşturduğu gemisiyle Kuşadası Limanı'na yanaşacak.

GELMEME KARARINDAN VAZGEÇTİLER, TURİST AKACAK

2017'de daha çok küçük gemilerin uğradığı Türk limanları, yine dev gemilerin rotasına girdi. Daha önce 2018'de Türkiye'ye gelmeyeceklerini duyuran şirketler de 2018 yılında gemilerini Türk limanlarına yanaştıracak. Bu yıl Türkiye'ye gelmesi beklenen cruise turisti sayısının 400 bini aşması hedeflenirken, sektör temsilcileri asıl toparlanmanın 2019 ve 2020'de yaşanacağını belirtiyor.

ÇOĞUNLUĞU ABD'Lİ VE İNGİLİZ TURİSTLER

Dünyanın en büyük cruise şirketleri arasında yer alan Royal Caribbean International'a ait olan Azamara Journey isimli ultra lüks geminin 15 Mayıs'ta 850 yolcusuyla Kuşadası Limanı'na yanaşacağı öğrenildi.

Dünyadaki en butik ve ultra lüks gemiler arasında yer alan Azamara Journey'in 191 metre uzunluğunda olan geminin kişi başı fiyatlarının 5 bin ile 10 bin dolar arasında değiştiğine dikkat çeken Royal Caribbean Cruise Türkiye İletişim ve Pazarlama Direktörü Cihangir Canıyılmaz, gemide 2 yolcuya bir personelin hizmet verdiğini söyledi.

Vira Haber

Bu haber toplam 3705 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.