1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rusya ile Karadeniz'de yeni kriz
Rusya ile Karadeniz'de yeni kriz

Rusya ile Karadeniz'de yeni kriz

Kırım enerji şirketi Chernomorneftegaz'a ait bir sondaj platformu ile Türk bandıralı bir geminin Karadeniz'de tehlikeli biçimde yakınlaştığı bildirildi.

A+A-

Kırım enerji şirketi Chernomorneftegaz'a ait bir sondaj platformunun, Türk bandıralı bir gemi tarafından seyrinin engellendiği iddia edildi. Şirket, yaptığı açıklamada kendi gemisi ile sahil güvenlik ekiplerinin, Türk gemisini yönünü değiştirmeye zorladığını ileri sürdü.

Rusya’nın Türkiye’ye yönelik asabi tavrı Ege’deki balıkçı teknesi olayı ardından Karadeniz’e de taşındı. Kırım enerji şirketi Chernomorneftegaz'ın sondaj platformunun Karadeniz’deki ilerleyişinin Türk bandıralı ticari bir gemi tarafından aksatıldığı iddia edildi.

Rusya sınır muhafız botlarının bu sabah Türk ticari gemisinin yolunu keserek yön değiştirmeye zorladıkları bildirildi.

Olayın Ukrayna’nın Odessa şehri açıklarında uluslararası sularda meydana geldiğini duyuran Rus Sahil Güvenlik, kimliği belirlenemeyen, ancak Türk bayrağı çekmiş olan ticari bir gemi “Çernomorneftegaz” şirketine ait sondaj platformunun nakli sırasında konvoyun yolunu kesmeye çalıştı.

Uluslararası denizcilik kuralarına aykırı davranın Türk gemisi, Rus konvoyuna tehlikeli mesafeye yaklaştığı için Federal Güvenlik Servisi botu ve Karadeniz Donanmasına bağlı gemi tarafından yön değiştirmeye zorlandı. Ardından platformun Kırım açıklarına çekilmesi işlemine devam edildi” dendi. Rus tarafından yapılan açıklamada ayrıca ateş açılmadığı da belirtildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1720 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.