1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rusya, Kerç Boğazı’nda 5 gemiyi alıkoydu
Rusya, Kerç Boğazı’nda 5 gemiyi alıkoydu

Rusya, Kerç Boğazı’nda 5 gemiyi alıkoydu

Rusya Federal Güvenlik Servisinin (FSB) sahil güvenliği, Kerç Boğazı’nda Ukrayna’nın Berdyansk ve Mariupol limanlarından hareket eden 5 gemiyi alıkoyduğu bildirildi.

A+A-

Rus kolluk kuvvetleri gemileri saat 4.40-5.30 sularında alıkoydu. Ukrayna'da faaliyet gösteren Dışişleri Meydanı vakfının Denetleme Kurulu Başkanı Andrey Klimenko, Rus kolluk kuvvetlerinin gemileri bugün saat 4.40-5.30 sularında alıkoyduğunu belirtti.

Andrey Klimenko, “Bugün, 31 Mayıs 2018 saat 4.40-5.30 sularında Rusya Federal Güvenlik Servisinin Sahil Güvenliği, Kerç Boğazı’nda Berdyansk ve Mariupol limanlarından hareket eden 5 gemiyi alıkoydu… Artık aynı şeyi tekrarlamaktan yoruldum ama zorundayım: Ukrayna Cumhurbaşkanlığı ofisinden hiçbir diplomatik not veya açıklama yok…” ifadelerini kullandı.

Daha önce Rusya’nın Azak Denizi’nde Ukrayna’nın limanlarına giden gemileri alıkoymaya devam ettiği bildirilmişti. Rusya, geçen günlerde Kerç Boğazı üzerinden Ukrayna’nın Berdyansk limanına giden bir Türk yük gemisini de alıkoydu.

Daha önce 23 Mayıs tarihinde ise Rusya’nın, Mariupol’dan Burgas’a hareket eden Bulgarisanlı MAXAL RAISE gemisini alıkoyduğu bildirildi.

Andrey Klimenko, Rusya’nın gemileri alıkoymasının sebebinin, Ukrayna limanları ile işbirliği yapmamaları için gemi sahiplerini korkutmak olduğunu ifade etti.

Vira Haber

Bu haber toplam 5995 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.