1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Rusya’dan flaş turizm kararı, kısıtlamalar kaldırıldı
Rusya’dan flaş turizm kararı, kısıtlamalar kaldırıldı

Rusya’dan flaş turizm kararı, kısıtlamalar kaldırıldı

Rusya, Türkiye'ye uyguladığı seyahat kısıtlamasını kaldırdı.

A+A-

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinde yakın zamanda yüz yüze gelinmesi için anlaşmaya varıldığını belirtildi. Kremlin açıklamasına göre Putin, Kabine’ye Türkiye ile ticarive ekonomik alanda ikili işbirliklerinin yeniden kurulması için müzakerelere başlama talimatı verdi. Kremlin, ayrıca Putin’in Türkiye’ye yönelik seyahat kısıtlamalarının kaldırılması için talimat verdiği de belirtildi.

İki lider 1 Temmuz'da bir araya gelecek

Açıklamaya göre Putin ve Erdoğan, terörizm ile mücadelede işbirliğinin güçlendirilmesi gereğine de vurgu yaptılar. Kremlin açıklamasında Rusya ve Türkiye dışişleri bakanlarının 1 Temmuz’da Sochi’de bir araya gelecekleri de belirtildi. İki lider arasında uçak krizinden 7 ay sonra yapılan ilk görüşme olması nedeniyle büyük önem taşıyor.

Turist sayısında tarihi düşüş

Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesine Moskova sert tepki göstermiş, bozulan ilişkilerden en çok turizm ve başta yaş sebze meyve olmak üzere ihracat kalemleri etkilenmişti. Mayısta Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 34.7 düştü. Ziyaretçi sayısı 2 milyon 490 bin kişiye indi. Rusların en çok rağbet ettiği Antalya’ya gelen Rus turist sayısında geçen yıla oranla yüzde 96’ya varan düşüş yaşandı. Geçen yıl Ocak- Mayıs döneminde yarım milyonun üzerinde Rus turiste ev sahipliği yapan Antalya’ya bu yılın aynı döneminde gelen turist sayısı 21 bin 359 oldu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2675 defa okunmuştur
Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.