1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rusya'nın da katıldığı Black Sea Hawk tatbikatı nefesleri kesti
Rusya'nın da katıldığı Black Sea Hawk tatbikatı nefesleri kesti

Rusya'nın da katıldığı Black Sea Hawk tatbikatı nefesleri kesti

Rusya'nın da katıldığı Black Sea Hawk tatbikatı nefesleri kesti

A+A-

Tatbikatın ilk aşamasında, ulusal koordinasyon merkezleri arasında tesis edilen otomatik bilgi değişim sistemi üzerinden istihbarat akışı sağlandı. İkinci aşamada ise gemi sorgulama ve araması, denizde denetim faaliyetleri, arama kurtarma ve tıbbi tahliye alanlarında çalışmalar gerçekleştirildi.

Tatbikatta, Türkiye'ye ait 2 sahil güvenlik gemisi, 4 arama-kurtarma botu, 1 hava kurtarma uçağı, 3 helikopter, 1 özel harekat timi ve 2 emniyet timi, Bulgaristan'a ait 1 sınır muhafaza botu, Romanya'ya ait 1 açık deniz karakol gemisi ve Rusya'ya ait 1 açık deniz karakol gemisi kullanıldı.

Senaryo gereği açık denizde teröristler tarafından kaçırılan yolcu gemisine yapılan operasyon ile kazazedelerin denizden kurtarılma anları nefes kesti.

Tatbikat, Karadeniz'e kıyısı olan ülkeler arasındaki güvenliği artırma, askeri alanda iş birliğini sağlama, barış ve istikrarı koruma amacını taşıyor.

Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, başarıyla gerçekleşen "Black Sea Hawk 2015" tatbikatının ardından askeri personeli tebrik etti.

virahaber.com

Bu haber toplam 944 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.