1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. RUTİD ve DHL’den Rusya-Türkiye ticaretine lojistik destek
RUTİD ve DHL’den Rusya-Türkiye ticaretine lojistik destek

RUTİD ve DHL’den Rusya-Türkiye ticaretine lojistik destek

Küresel lojistik firmalarından DHL ve Rus-Türk İş Adamları Derneği (RUTİD) Moskova’da müşterileri için iftar programı düzenledi. Rus ve Türk iş dünyasından birçok misafirin katıldığı toplantıda lojistik konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

A+A-

Moskova’nın merkezinde bulunan Haroşi God restoranında gerçekleştirilen yemeğe DHL Global Forwarding Orta ve Doğu Avrupa Müdürü Kerem İnanç, DHL Global Forwarding Rusya Müdürü Natalya Boçkova, RUTİD Genel Sekreteri Serkan Çetintaş ve çok sayıda Rus ve Türk iş adamı katıldı. DHL Orta ve Doğu Avrupa Müdürü Kerem İnanç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ve Rusya arasındaki ticari ilişkilerin yoğunluğuna vurgu yaptı.

Rusya pazarının Türkiye için önemli olduğunu belirten İnanç, “DHL’in stratejilerinde Türkiye önemli bir yere sahip. Türkiye’den Rusya’ya ticaret çok üst seviyelerde. Ben burada bir Türk vatandaşı olarak RUTİD’in desteği ile bir organizasyon yapmaya çalışıyorum. Bu sayede iki ülke arasındaki ticareti daha da hızlandırabileceğimizi ve kolaylaştırabileceğimizi düşünüyoruz.” dedi.

RUSYA PAZARINDAN VAZGEÇİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Rusya’da yaşanan ekonomik durgunluktan dolayı bazı yatırımların ertelendiğini ancak ne DHL müşterilerinin ne de firmanın Rusya pazarından vazgeçme veya beklentileri erteleme gibi bir durumun hiçbir zaman söz konusu olmadığı aktaran İnanç, “Orta ve uzun vadede nasıl devam ederiz diye konuşuyoruz. Kısa vadede böyle devam edebilir ancak ileride fırsatların oluşacağını görüyoruz. RUTİD’in de bu görüşü destekleyen bazı bilgileri var.” dedi.

"DHL’İN TÜRKİYE VE RUSYA’YA İLGİSİ BÜYÜK"

DHL Global Forwarding Rusya Müdürü Natalya Boçkova da, Rusya ile Türkiye arasında ticaretin gün geçtikçe geliştiğine değindi. Özellikle son dönemlerde yaşanan gelişmeler dolayısıyla DHL olarak Türkiye'ye karşı olan ilginin arttığına değinen Boçkova, “Bugünkü etkinlikle Türk girişimcilerle tanışmak, ihtiyaçlarını anlamak ve verebileceğimiz hizmetleri anlatabilmek için bir iftar düzenledik. Bu görüşmeyi en yakın zamanda yapmak istedik, öğrendik ki şu anda Müslümanlar için kutsal olan Ramazan ayındayız. Ramazan’da oruç tutulduğunu biliyoruz. Bu yüzden Türk işadamlarının geleneklerini desteklemek istedik ve iftar vermeye karar verdik.” diye konuştu. Vnukovo havalimanı Türk girişimcilerin yoğunlukta kullandığı bir havalimanı olması nedeniyle DHL’in de özellikle Türk iş dünyasına hitap edebilmek için burada özel bir birim oluşturduğunu söyleyen Boçkova, “Uçak kargolarını gümrükleme, depolama ve bu kargoyu ülke içinde ulaştırma hizmetlerini sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

"RUTİD, RUSYA’DA TİCARETİN TEMEL KURALLARINI ÇOK İYİ BİLİYOR"

RUTİD’in Rusya’da çok güzel bir şekilde temsil edildiğini açıklayan Boçkova, “Rusya’da ve Türkiye’de ticaret yapmanın temel kurallarını çok iyi biliyorlar. RUTİD hem Türk girişimcilerini çok iyi tanıyor, hem Rusya gerçeklerini çok iyi okuyabiliyor. İş adamları için sundukları platformda farklı girişimcilerin bir araya gelerek ticaret yapmalarını sağlıyor. Bu çok gerekli bir özellik. Biz birçok işadamları derneğine üyeyiz. RUTİD’in çalışma şeklini, detaylara olan yaklaşımları ve ilişkilere verdikleri önemi çok beğeniyoruz.” ifadelerini kullandı. 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1292 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.