1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Şadan Kaptanoğlu Intermepa’nin Başkan Yardımcısı Seçildi
Şadan Kaptanoğlu  Intermepa’nin Başkan Yardımcısı Seçildi

Şadan Kaptanoğlu Intermepa’nin Başkan Yardımcısı Seçildi

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA’nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Kaptanoğlu, uluslararası çatı örgütü olan INTERMEPA’nın Atina’da düzenlenen Genel Kurul toplantısında oybirliğiyle Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı seçildi.

A+A-

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA’nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Kaptanoğlu, uluslararası çatı örgütü olan INTERMEPA’nın Atina’da düzenlenen Genel Kurul toplantısında oybirliğiyle Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı seçilirken, Yönetim Kurulu Başkanı ise Avustralyalı Warwick Norman oldu.

TURMEPA’nın da üyesi olduğu uluslararası deniz ve çevre koruma örgütü INTERMEPA; Yunanistan, ABD, Avustralya, Ukrayna, Uruguay, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Türkiye’nin denizci camiasını aynı şemsiye altında topluyor. INTERMEPA, kurulduğu 2006 yılından bu yana temiz denizlerin gelecek nesillere aktarılması için dünyayı harekete geçirme hedefiyle çalışıyor.

Bu yıl 10. yaşını kutlayan INTERMEPA, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi ve bu toplantıda yönetim değişikliğine gitti. Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenen Genel Kurul’da oybirliğiyle Avustralyalı Warwick Norman Yönetim Kurulu Başkanı seçilirken, Başkan Yardımcısı ise TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu oldu. Kaptanoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, kendisine gösterilen güvene teşekkür ederken, “Tüm üyelerle işbirliği içinde hareket ederek INTERMEPA’yı daha ileriye taşıma hedefiyle çalışacağız,” dedi.

Üye ülkeleri temsilen yönetim kurulu başkanlarının yanı sıra derneklerin üst yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıya, TURMEPA adına Kaptanoğlu ve Genel Müdür Akşit Özkural katıldı. Toplantıda üye dernek temsilcileri, ülkeler arasında diyalogu geliştirme ve yeni dönemde denizleri ve çevreyi korumak adına yeni hedefler belirleyerek harekete geçme sözü verdi.

INTERMEPA’nın 10. yıldönümünde yapılan kapanış konuşmasında, NAMEPA (Kuzey Amerika Deniz ve Çevresini Koruma Derneği) eski Yönetim Kurulu Başkanı Clay Maitland ve TURMEPA eski Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan M. Yaramancı’ya, INTERMEPA’nın uluslararası alanda varlığını güçlendirmeye yönelik göstermiş oldukları çabaları için teşekkür edildi.

TURMEPA, Tezcan M. Yaramancı’nın görevde olduğu Haziran 2010 – Haziran 2012 tarihleri arasında INTERMEPA’nın dönem başkanlığını yürüttü. Dernek bu dönemde özellikle Karadeniz için bir eylem planı hazırladı ve sorunlarını uluslararası gündeme taşıdı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3451 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.