1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Safetbeach plaj kazalarını önleyecek
Safetbeach plaj kazalarını önleyecek

Safetbeach plaj kazalarını önleyecek

Safetbeach (Plaj Güvenlik Seti), plajlarda sürat teknesi ve jetski ile yapılan su sporlarında yaşanabilecek ölüm ve yaralanma vakalarını markalanmış alanda ya da belirlenmiş güvenlik alanı çevresinde doğal bir bariyer görevi görerek engelliyor.

A+A-

Safetmade, denizcilik hizmetleri ürün yelpazesine bir yenisini daha kazandırarak Safetbeach’i (Plaj Güvenlik Seti) turizm amaçlı işletmelerin ve kıyı yapılarının hizmetine ve beğenisine sunuyor. Safetmade Genel Müdürü Kaptan Ercan Hacıfettahoğlu’nun yapmış olduğu araştırmalar sonucunda ortaya çıkan Safetbeach, özellikle turizm amaçlı çalışan işletmelerin markalanmış alanlarında oluşan sorunları ortadan kaldırmayı hedefliyor. Güvenli yüzme alanlarının oluşturulmasının ülkemiz turizmine de olumlu katkıları olacağını belirten Ercan Hacıfettahoğlu, her türlü deniz zararlısı ve kirliliğine karşı kendini güvende hisseden insanların hem tercih sebeplerinin değişeceğini hem de bu ürünü kullanan tesislerin diğerlerine oranla daha fazla tercih edilebilir olacağını söyledi. Kurulumu kolay ve uzun kullanıma uygun, tamir edilebilir ve reklam alınabilir bir ürün olan Safetbeach’in çok kullanışlı ve pratik bir ürün olduğuna yaptıkları araştırmalar ve çalışmalar sonunda emin olduklarını ifade eden Hacıfettağlu, ürünlerini kullanan kıyı işletmelerinin çok memnun kalacağından şüpheleri olmadığını vurguladı.

Ürün hakkında bilgi veren Safetbeach Satış Müdürü Serdar Bal da, son yıllarda yaşanan deniz kirliliği, iklim değişiklikleri nedeniyle denizlerimizde daha önce görülmeyen deniz canlılarının varlığının artması ve özellikle plajlarda sezonun başlaması ile birlikte yapılan su sporları etkinliklerinde yaşanan kazalar sonucunda güvenli alanların oluşturulması ihtiyacının ortaya çıktığını söyledi. Bu gelişmeler doğrultusunda Plaj Güvenlik Seti’nin yapılmasına yönelik çalışmaları başlattıklarını anlatan Bal, “Bizim burada yapmak istediğimiz şey; olası bir kaza olduktan sonra üzülmektense, kaza olmaması için mücadele vermek, gereken önlemleri erken almaktır. Bilindiği gibi son yıllarda özellikle küresel ısınma nedeniyle Akdeniz ve Ege denizlerinin canlı yapısında daha sıcak bölgelerden gelen ve çoğunlukla zararlı ve zehirli olan türlerin lehine değişiklikler olmuştur. Yeni gelen ve zararlı olan bu türler istilacı ve yayılmacı bazı çok tehlikeli türleri de içinde barındırmaktadır. Özellikle bu tür deniz anası ile bir tür balon balığı kıyı tesislerinden denize giren insanlar için gerçekten sonu hastanede biten zararlar vermeye kadar gitmiştir. İnsanlar kendilerine direkt olarak zarar vermese bile bu tür olayların başkasına zarar verme hikayelerinden ve duyumlarından bile çok rahat bir şekilde etkilemekte ve tatilde olmasına rağmen denize girmekten kaçınmaktadır.

Son iki yılda Bodrum, Muğla, Edremit, Zeytinli, Balıkesir, Avyalık, Antalya Lara ve Side’de sürat teknesi ve jetski ile yapılan su sporları aktivitelerinde 7 kişi hayatını kaybetmiş, çok kişi de yaralanmıştır. Plaj Güvenlik Seti’miz (Safetbeach)özellikle bu ölümleri ve yaralanmaları markalanmış alanda ya da belirlenmiş güvenlik alanı çevresinde doğal bir bariyer görevi görerek engellemektedir. Safetbeach, her türlü yüzen aracın yüzme alanına girmesini engelleyerek yüzücülere güven vermekte ve her türlü tehlikeden korumaktadır” diye konuştu. Kısa süre önce Türkiye’de de yaşanmaya başlayan insan kayıplarına neden olan ve turizmi baltalayan denizanası vb. canlıların da yaratacakları problemin önüne geçecek olan bir ürün ortaya çıkardıklarını vurgulayan Bal, ürünün markalanmış alana deniz canlılarının giremeyecek olmasından dolayı bu canlılardan korkan insanları psikolojik anlamda rahatlamasını da sağlayacağını kaydetti. Ürünü yurtdışına da satmayı planladıklarını belirten Bal, “Daha önce kimse tarafından üretilmemiş olan Safetbeach Türkiye’den sonra yurtdışında da turizm bölgelerinde birçok işletmenin sorunları ışıt tutmayı planlıyoruz. Ürünün patent çalışmaları devam ediyor. Türkiye’de ilk defa üretilmiş olup, şu ana kadar dünya üzerinde benzer bir ürünün varlığı da tespit edilmemiştir” şeklinde konuştu.

Plaj Güvenlik Seti’nin (Safetbeach) özellikleri
Plaj Güvenlik Seti, Bariyer ve Ağ olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Bariyer kısmı yaklaşık olarak 30-40 cm çapında yüzen bölümü oluşturuyor ve yüzeysel atıkların (plastik, naylon, torba, sintine suları, köpük vb.) ve geniş hacmiyle sürat teknesi ve jetski gibi motorlu taşıtların markalanmış alana girmesini engelliyor. Set, yorulan, kramp giren yüzücüleri ve kötü durumlarla karşı karşıya kalan insanları üzerindeki emniyet tutamaçları sayesinde koruma altına alıyor. Aynı zamanda bariyer kısmına turizm işletmesinin veya kıyı yapısının adı yazılabiliyor, gerektiğinde sponsor firmalar için reklam amaçlı da kullanılabiliyor. Deniz üzerinde kullanılan ve en iyi görülen renk olan International Orange (portakal rengi) sayesinde gündüzleri çok uzaktan dahi görülebilir, geceleri ise üzerlerine monte edilecek fenerler sayesinde yüzen vasıtaların olası bir çarpma ve kaza durumu engellenebiliyor. Ağ kısmı ise su içerisinde canlı-cansız her türlü maddenin (erişte yosunu, plastik, naylon torba, denizanası, balon balığı, vatoz gibi) markalanmış alana girmesini engelliyor. Sistem, istenilen ağ aralığında ayarlanabiliyor. Ağ aralıkları sayesinde denizin altında doğal sirkülasyonun bozulmamasını sağlar. Ağın altında ağı zeminde tutabilmek için galvaniz zincir bulunuyor ve ağın hareket etmesini engelliyor.

178.jpg

179.jpg

virahaber.com
 

Bu haber toplam 981 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.