1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Safiport’un liman genişlemesine onay
Safiport’un liman genişlemesine onay

Safiport’un liman genişlemesine onay

Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ ile Derince Belediyesi eski başkanı Ali Haydar Bulut arasındaki gerilim, mahkeme kanalıyla çözüldü. Mahkemenin, Safiport’un ‘Liman Genişletme Projesi’ne onay verdiği öğrenildi.

A+A-

Derince Belediyesi, Safiport Derince Limanı’nın genişletme projesine ruhsat vermemiş, inşaatı mühürlemişti. Bu konu, mahkemeye taşınmıştı. Safiport Derince yönetiminden bu konuda açıklama geldi ve mahkemenin bu mühürleme işleminin iptaline karar verdiği ve cezanın kaldırılmasına hükmettiği duyuruldu.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA SUÇLAMASI

Safiport Derince açıklamasında haklılığın böylece tescil edildiği belirtildi, şu açıklamaya yer verildi:

Açıklamada, “Bir kamu malı olan ve işletme hakkı tarafımıza devredilen ve 39 yıl sonra devlete iade edilecek olan Derince Limanı’nın büyümesine ve bölge halkına istihdam sağlamasına haksız şekilde engel koyan, yolları perde duvarlarla kapatan ve mühürleyen başta eski belediye başkanı olmak üzere bazı çalışanlar hakkında tarafımızca başlatılan ‘Görevi Kötüye Kullanma’ suçu ile ilgili hukuki süreç devam etmekte olup, haklılığımızın da bu kapsamda tescil edileceğine inancımız tamdır. Böylece Safiport Derince Limanı olarak artık önümüzde hiçbir engel kalmadığını, Türkiye’nin ve bölgenin en büyük limanı olmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.” denildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 4132 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.