1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sahil Güvenlik Ege'de 177 kaçağı kurtardı
Sahil Güvenlik Ege'de 177 kaçağı kurtardı

Sahil Güvenlik Ege'de 177 kaçağı kurtardı

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'nca 18 20 Temmuz'da gercekleşen arama kurtarma faaliyetlerinde 177 kaçak sağ kurtarıldı Aynı zamanda denizden 1 kaçağın cesedi çıkarıldı, 2 kaçağın aranmasına devam ediliyor.

A+A-

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'nca, 18-20 Temmuz'da gercekleşen arama kurtarma faaliyetlerinde 177 kaçağın kurtarıldığı, 1 kaçağın denizden ölü olarak çıkarıldığı çalışmalar çerçevesinde kayıp olan 2 kişinin aranmasına devam edildiği söylendi .  

İzmir Valiliği'nden gercekleşen  açıklamaya göre, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı tarafından 18-20 Temmuz tarihlerinde Çanakkale'nin Behramkale ilçesi Kadırgaburnu güneyi ile İzmir'in Çeşme, Karaburun, Dikili ve Seferihisar ilçesi Özdere açıklarında  gercekleşen arama kurtarma faaliyetleri sonucunda, Myanmar, Afganistan, Suriye ve İran uyruklu oldukları tespit edilen 111'i erkek, 29'u kadın, 37'si çocuk 177 kaçak göçmen kurtarıldı. 

Aynı zamanda Seferihisar ilçesi Özdere açıklarında, kız çocuğu olan bir kaçak, denizden ölü olarak çıkarıldığı arama kurtarma çalışmasında, kayıp olduğu değerlendirilen biri çocuk, 2 kaçak göçmeni arama çalışmaları ise sürdürülüyor. 

Beyanatta bunun yanı sıra , göçmen kaçakçılığının önüne geçilmesi için sene başından günümüze kadar kadar Ege Denizi'nde, 194 olayda, 4 bin 407 göçmenin kurtarıldığı, 32 göçmen kaçakçısının da yakalandığı söylendi .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 950 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.