1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 33 . yıl dönümü coşkuyla kutlandı
Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 33 . yıl dönümü coşkuyla kutlandı

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 33 . yıl dönümü coşkuyla kutlandı

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşunun 33. yıl dönümü, Marmara Boğazlar ve Bölge Komutanlığı’nda gerçekleştirilen törenle kutlandı.

A+A-

Marmara Boğazlar ve Bölge Komutanlığı’nda dün gerçekleşen törene İstanbul Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, İstanbul Emniyet Müdürü Yardımcısı Mehmet turan Ulucan, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, MİT Bölge Yardımcısı Aydın Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Kaptan Alev Tunç, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Recep Düzgit, Turyol Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can, İDO Genel Müdürü Ufuk Tuğcu, Türk Boğazları Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Saim Oğuzülgen katıldı.

"EMNİYET VE GÜVENLİĞİN ÖNEMİ GİDEREK ARTIYOR"

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Sahil Güvenlik Marmara Boğazlar ve Bölge Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Geçim “Bugün, 1982 yılında birkaç eski bot ve çok az sayıda personelle teşkil edilen Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 33. yıl dönümünü kutlamanın ve görev yapmanın onurunu yaşamaktayız. Vizyonumuz, zamanın çok ötesinde komutanlarımız ve personeli sayesinde kendi coğrafyasında, dünyaya örnek gösterilen komutanlık olma yolunda ilerlemiş ve ilerlemeye devam etmiştir. Zaman, akıl ve bilgi çağıdır. Bizler Ulu Önder Atatürk’ün söylediği gibi denizciliği Türk’ün milli ülküsü olarak benimseyerek az zamanda başarmalıyız. Bu maksatla, mevcut durumla asla yetinmeyerek daima kendimizi geliştirme ve daha ileriye gitmeliyiz. Günümüz şartları içerisinde iyi olmalı, ihtiyaç ve hedeflerimizi bu yönde belirlemeli, kendimizi geliştirme çabası göstermeliyiz. İçinde bulunduğumuz coğrafya, her geçen gün önemini daha da arttırmakta ve her gün yeni sorunlar doğurmaktadır. Emniyet ve güvenlik kavramının önemi giderek artmaktadır. Sahil Güvenlik Komutanlığı’nı parlak bir gelecek beklemektedir. Bizler bu ailenin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Tören, icra edilen halat çekme, silistre çalma,gemi bağı yapma, el incisi atma yarışmalarıyla sona erdi.  

x1-001.jpgx2-002.jpgx3-001.jpgx4-001.jpg

 

virahaber.com

Bu haber toplam 4884 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.